Barion Pixel Az Indiana Jones 5. előzeteséből kiderül, mi vár a híres archeológusra – Coloré

Az Indiana Jones 5. előzeteséből kiderül, mi vár a híres archeológusra

2022. 12. 03.

A Disney elhozza Harrison Fordot még egy utolsó alkalomra Indiana Jones-ként, a kalandfilm 2023 nyarán kerül a mozikba.

Öreg régész nem vén régész, ezt bizonyítja be ötödjére is Harrison Ford, aki 1981 óta alakítja Indiana Jonest, feltehetőleg immár utoljára, hiszen a színész kereken 80 éves. Bár az előzetesből kiderül, hogy még mindig nagyon fitt és tettre kész, azért ő is megfogalmazza, hogy ideje volna átadnia a stafétát másnak. És talán ebben a részben meg is teszi.

Indiana Jones
Forrás: Northfoto

Az Indiana Jones: Dial of Destiny (Hív a végzeted) a hatvanas évekbe repít minket, az Egyesült Államok és a szovjet Oroszország közötti űrverseny idejére. Ford pedig több jelenetben fiatal önmagát alakítja majd, a digitális megfiatalításnak köszönhetően.

Indiana Jones
Forrás: Northfoto

A forgatókönyvíró és a rendező székébe James Mangold (Logan: Farkas) ül, akinek komoly elődöket, nevezetesen Spielberget és George Lucast kellene túlszárnyalnia. A trailer alapján felveszi a kesztyűt és igazán izgalmas, akciódús rész következik, de a cselekmény mélységei azért nem derülnek ki. Látványra már most kijelenthető, hogy ütős lesz, hiszen a nyolcvanas évek óta sokat fejlődött a filmes technológia, de még az utolsó, 2008-as film óta is.

A Dial of Destiny főgonoszai Mads Mikkelsen és Antonio Banderas lesznek. Visszatér John Rhys-Davies, aki Sallah szerepét játssza újra, és aki utoljára az 1989-es Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag című filmben domborított. További főszereplő lesz az Emmy-díjas Phoebe Waller-Bridge is, aki Indy keresztlányát alakítja. Lehet, hogy egy női Dr. Jones látható majd a folytatásokban?

Nemcsak Ford búcsúzik a történettől, hanem a 90 éves zeneszerző, John Williams is bejelentette, hogy lezárja Indiana Jones-t. A legendás kalandfilm ötödik része 2023. június 28-án érkezik majd a mozikba.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto