Barion Pixel Egyetlen rövid mondat hangzik el a Ferrari film előzetesében, mégis mindenkit kiráz tőle a hideg – Coloré

Egyetlen rövid mondat hangzik el a Ferrari film előzetesében, mégis mindenkit kiráz tőle a hideg

2023. 09. 09.

A főszereplő Adam Driver szinte felismerhetetlen Enzo Ferrariként, és a női főszereplők alakítása is lenyűgöző lesz.

Adam Driver legutóbb a dínós-disztópikus 65 című kalandfilmben domborított, előtte pedig a Gucci-házban szerepelt, de most valószínűleg eléri karrierje egyik csúcspontját. A fiatal sztár szinte felismerhetetlen Michael Mann hamarosan megjelenő Ferrari című életrajzi drámájának első előzetesében.

Ferrari
Forrás: imdb

Driver alakítja Enzo Ferrari olasz sportautó-vállalkozót, a feleségét, Laura Ferrarit pedig Penelope Cruz formálja meg. Shailene Woodley is a főszereplőket erősíti, Lina Lardiként. A filmben szerepel a Grace klinika sztárja, a sármos Patrick Dempsey is, mint Piero Taruffi autóversenyző. A Ferrari premierje a most megrendezésre kerülő Velencei Filmfesztiválon lesz.

A Ferrari film 1957-ben játszódik, a hírhedt Mille Miglia verseny előtt. Ezen a rendezvényen de Portago Ferrari versenyautója felrobbant egy gumit, ami tragédiát okoz. A versenyző és kilenc néző meghal a balesetben, Ferrarit és az abroncsgyártót pedig emberöléssel vádolják, de az ügyet később ejtik.

Ferrari
Forrás: imdb

A film jó részét az eredeti helyszínen, az olaszországi Bresciában forgatták, ahol az igazi Mille Miglia verseny is zajlott.

A film eredete, a forgatókönyv és a mozi tartalma nem igazán illik abba a fajta filmbe, amelyet a hagyományos stúdiók felkarolnának. Épp ezért helyénvaló, hogy ez egy független film, amelyet a Neon, egy nagyon független forgalmazó forgalmaz.

– nyilatkozta korábban a rendező.

A Ferrari forgatókönyvét Michael Mann és a néhai Troy Kennedy-Martin adaptálta Brock Yate 1991-es Enzo Ferrari – Az ember, az autók, a versenyek, a gép című életrajzából.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: imdb