Barion Pixel Az első ómen címmel és friss előzetessel megérkezett az ikonikus horror film franchise legmodernebb és talán legrémisztőbb alkotása – Coloré

Az első ómen címmel és friss előzetessel megérkezett az ikonikus horror film franchise legmodernebb és talán legrémisztőbb alkotása

2024. 01. 04.

Több mint négy évtizeddel, hogy az Ómen sokkolta a közönséget a mozikban, a félelem egy új korszakát mutatja be a folytatás-előzmény az Antikrisztus hatalmáról.

Az első Óment Richard Donner rendezte 1976-ban, és Gregory Peck illetve Lee Remick játszották a főszereplő házaspárt, akik hazavitték magukkal az Antikrisztust, miután Robert (Peck) titokban örökbe fogadott egy babát, hiszen a sajátjuk halva született. A kis Damien (Harvey Stephens) ezután egyre baljósabb és félelmetesebb dolgokat vonzott és tett, végül anyja el is vetélt, amikor terhes lett második gyermekével. Később pedig a főszereplők sem tudták leküzdeni a sátánt, nem lett épp happy end a sztoriból. A film a mai napig rettentő nyomasztó és félelmetes, nem csoda, ha elérkezettnek látták az időt, hogy az új generációkkal is megismertessék ezt a sötétséget, illetve az Antikrisztus új verzióját.

Ómen
Forrás: imdb

Az új rész főszereplői – ami voltaképp előzményfilm- Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom és Ralph Ineson. A történetben egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában tevékenykedjen, de olyan gonoszsággal találkozik, ami saját hitét is megingatja, sőt feltár egy félelmetes összeesküvést is, amely a megtestesült gonosz születését várja. A világ még nincs felkészülve arra a terrorra, amely idén tavasszal ránk szabadul.

A trailer a cselekményből nem sokat mutat, sokkal inkább nyugtalanító látványelemek gyűjteménye és a főszereplők megvillanása. Hangulatfestés arról, mennyire tehetetlenek lesznek az emberi karakterek a természetfeletti fenyegetéssel szemben, amellyel szembe kell nézniük. A fiatal főhősnő továbbra is a jót szeretné megtalálni a világban, ám felfedezése megváltoztatja életszemléletét, elveszti a reményt, hogy hite megmentheti a gonosztól. Közben úgy tűnik, lesz szükség némi ördögűzésre is, de hiába, mert a gyermek már úton van…talán épp a lánynak kell megszülnie.

Az első ómen április elején kerül a mozikba.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: imdb