Barion Pixel Újra forog az Indiana Jones – Itt vannak a részletek! – Coloré

Újra forog az Indiana Jones – Itt vannak a részletek!

2021. 10. 12.

Az Indiana Jones ötödik részét Angliában kezdték el forgatni ez év júniusában, és most végre a nagyérdemű is bepillantást nyerhetett a forgatási munkálatokba.

Harrison Ford 79 évesen vág bele az újabb Indy-filmbe – várhatóan utoljára, és így a széria is megszűnik, ugyanis Frank Marshall producer megerősítette, hogy biztosan nem fognak más színésszel dolgozni Ford nyugdíjba vonulása után.

Ezt a színész is hasonlóképp látja. Mint mondta: ,,Ha én nem leszek, Jones sem lesz, ilyen egyszerű”.

A női főszereplőt Phoebe Waller-Bridge, brit színésznő fogja megformálni, akit a Viszlát Róbert Gidában vagy a Bolhafészek című sorozatban láthattunk, mely utóbbinak írásában is jelentősen részt vett, akárcsak a legújabb James Bond filmében.

Mads Mikkelsen is csatlakozik a csapathoz, aki leginkább a Hannibál című sorozatból lehet ismerős, de neki is van James Bond kötődése, ugyanis a Casino Royale-ban alakított mesterien egy hátborzongató karaktert. Elmondása szerint egyik álma vált valóra a mostani felkéréssel, hiszen az írókkal közösen alakítják ki a végleges karaktert.

A pletykák szerint visszatér Sallah megformálója, John Rhys-Davies is, akit először az Elveszett frigyláda fosztogatóiban, majd utána az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban láthattunk.

Rajtuk kívül Toby Jones és Antonio Banderas is fel fog tűnni a moziban, ám szerepük kiléte egyelőre ismeretlen. Arról, hogy Marion, Indy nagy szerelme visszatér-e, egyelőre nem tudni, de amikor 2016-ban felmerült a film ötlete, nem egyeztettek vele.

A zeneszerzői székben továbbra is John Williams ül, így biztosak lehetünk benne, hogy a jellegzetes dallamok újra a fülünkben fognak csengeni a film során.

Az ötödik részt eredetileg 2019 nyarán tervezték bemutatni, ám több tényező hátráltatta a forgatást: Harrison Ford idén nyáron csúnya vállsérülést szenvedett egy verekedős jelenet felvételeinél, tavaly pedig a koronavírus miatt csúsztak a munkálatok.

Azt, hogy mi fog történni a filmben, valószínűleg hét lakat alatt őrzik a Frigyládában, ugyanis semmi információ nem szivárgott ki. Csupán annyit lehet tudni, hogy a Kristálykoponya királysága után játszódik, így ezzel a történettel a háta mögött vág bele Jones az újabb kalandokba, ami immáron így a hatvanas években fog játszódni.

Ugyan a legújabb részt már nem Steven Spielberg rendezi, producerként ő is a háttérben munkálkodik, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fognak csalódást okozni az alkotók.

A tervek szerint jövő július végén ülhetünk be a mozikba megnézni az eddig cím nélkül futó Jones-kalandot, amit a magyar nézőknek minden bizonnyal a lehengerlő Csernák János szinkronhangja fog még élvezetesebbé tenni.

Nyitókép forrása: Northfoto