Barion Pixel Idris Elbának az élete veszélybe került, mert kiállt egy nő mellett – Coloré

Idris Elbának az élete veszélybe került, mert kiállt egy nő mellett

2023. 07. 26.

Idris Elba elárulta, hogy egyszer fegyverrel megfenyegették, amikor egy klubon kívül megpróbált beavatkozni egy pár vitájába, hogy megvédjen egy nőt.

Fegyvert fogtak Idris Elbára

Idris Elba elárulta, hogy egyszer fegyvert fogtak rá egy klubban, amikor meg akart védeni egy nőt a párjától, akivel vitába keveredett. Az eset az Egyesült Államokban történt, és megpróbálta megakadályozni, hogy egy férfi kiabáljon a barátnőjével.

A közelmúltban a SmartLess podcast vendége volt Idris Elba, ahol elárulta, hogy egyszer az életét fenyegették.

Majdnem elvesztettem az életemet, miután megpróbáltam megállítani egy férfit, aki megfenyegette a barátnőjét egy klub előtt

– mesélte el a történetét.

idris elba
Kép forrása: Jeff Spicer / Stringer/ Getty Images Entertainment / Getty Images

A fickó a párjával balhézott, az arcába üvöltött, hogy >>Kibaszottul megöllek<<, és így tovább. Én pedig odamentem és azt mondtam: >>Nézd, milyen gyönyörű. Miért beszélsz így ezzel a gyönyörű hercegnővel?<<

A dolgok azonban rosszabbra fordultak, amikor a férfi Idris Elba felé fordult, és fegyvert fogott rá.

Előhúzott egy pisztolyt, az arcomba nyomta, és azt mondta: >>A csajomról beszélsz?<< Azt hitte, hogy rá akarok hajtani

– folytatta Elba.

A színész további részleteket nem árult el az esetről, így azt sem tudni, hogy hogyan zajlott az incidens ezután, miként zárult a helyzet, mi lett a pisztollyal és veszekedőkkel.

idris elba
Kép forrása: Jeff Kravitz / Contributor / FilmMagic / Getty Images

Fontos neki a nők reprezentálása

Idris Elba nem először állt ki a nők jogai mellett, korábban felszólalt már a nők elleni erőszak témájában is. Sőt, a főszereplésével készült népszerű BBC-sorozattal, a Lutherrel kapcsolatban is hangot adott az aggodalmának a nők ábrázolásáról. A Digital Spynak 2018-ban azt mondta, hogy a sorozatot jogosan kritizálták a női karaktereket ért erőszak miatt. A krimi hírhedt groteszk gazembereiről és megdöbbentő erőszakos cselekményeiről, de Elba szerint a korai epizódokat jogosan bírálták, mert túlnyomórészt női karakterek elleni támadásokat ábrázoltak.

Elárulta, hogy a projektek kiválasztásakor gyakran mérlegeli, hogy a karaktere hogyan viszonyul a nőkhöz, és fordítva.

Amikor elolvasok egy forgatókönyvet, elolvasom a női karaktereket, és azt, hogy az hogyan viszonyul hozzám. Eléggé odafigyelek arra, hogy milyen a karakterem. Csináltam egy filmet [a 2009-es Őrült szenvedély (Obsessed) című filmet, amelyben Beyoncé volt a főszereplő], ahol a karakterem megcsalja a feleségét, meg minden ilyesmi

– mesélte.

Nekem csak azért tetszett, mert a végén [Beyoncé karaktere] felállt, és volt egy igazi igazmondó pillanata is, és rávezette a férfit, hogy lássa önmagát. Ez fontos volt számomra. Nem gyakran van így egyes drámákban.

Forrás: Independent, Digital Spy

Borítókép forrása: Mike Marsland / Contributor/ WireImage / Getty Images