Barion Pixel A Netflix bejelentette az 50 éves Idris Elba főszereplésével készült Luther-film hivatalos címét – Coloré

A Netflix bejelentette az 50 éves Idris Elba főszereplésével készült Luther-film hivatalos címét

2022. 12. 27.

A streaming szolgáltató új filmjében az 50 éves színész, Idris Elba megismétli címszerepét, hiszen 2010-től öt évadon át alakította a nyomozót.

Idris Elba még egy alkalommal biztosan belebújik John Luther bőrébe, hiszen a széria után film készült a Netflixre a történetből és most már a hivatalos címet is tudni lehet. Luther: The Fallen Sun, vagyis lenyugvó, lebukó Nap.

Idris Elba
Forrás: Northfoto

A készítők összegzése alapján a film zanzája:

Egy hátborzongató sorozatgyilkos terrorizálja Londont, miközben a briliáns, de megszégyenült nyomozó, John Luther rács mögött ül. Kísérti őt nap, mint nap kudarca, hogy nem sikerült elkapnia az őt most is gúnyoló kiberpszichopatát. Luther úgy dönt, meglóg a börtönből, hogy bármilyen szükséges eszközzel befejezze a munkáját.

A Jamie Payne által rendezett filmben Cynthia Erivo, Andy Serkis és a Martin Schenk szerepében visszatérő Dermot Crowley is szerepel majd. A sorozatnak 2019-ben lett vége a BBC-n, és a történet szerint Luthert letartóztatták, miután hagyta meghalni a sorozatgyilkos Alice Morgant.

John Luther alakításáért Idris Elba megkapta a Critics’ Choice Television Award-ot , a Golden Globe-díjat és a Screen Actors Guild-díjat is. A sorozat tizenegy Primetime Emmy- jelölést is kapott különböző kategóriákban, köztük négy jelölést maga Elba, a legjobb férfi főszereplő minisorozat kategóriában.

A kereken 50 esztendős Elba karrierje viszonylag későn indult be, harminc pluszos volt, amikor a Drót című sorozattal nagy népszerűséget szerzett. Azóta több tucat filmben és sorozatban szerepelt, része a Marvel és DC Univerzumának is, játszott Star Trek filmben és az Alien- valamint Halálos Iramban franchise-okban is.

Idris Elba
Forrás: Northfoto

Legutóbb a Fenevad című oroszlános túlélő filmben láthattuk. Kevesen tudják Idris Elbáról, de imád DJ-zni is, fellépett már a Coachella fesztiválon is. Több dologban is úttörőnek számít, ő volt az első férfi, akit a Maxim férfimagazin címlapra tett (2015-ben), illetve azt rebesgetik, hogy ő lehetne akár az első afro-amerikai 007-es ügynök. De, ha ez nem lenne elég, 2018-ban ő volt a People magazin szavazásán a világ legszexisebb pasija.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto