Barion Pixel Horváth Gréta: ,,Ma nőként a társadalomban kvázi az a feladatod, hogy tartsd fönn magad, mert sose tudod mikor üt be a mennykő, és maradsz egyedül egy gyerekkel” – A Coloré kedvence – Coloré

Horváth Gréta: ,,Ma nőként a társadalomban kvázi az a feladatod, hogy tartsd fönn magad, mert sose tudod mikor üt be a mennykő, és maradsz egyedül egy gyerekkel” – A Coloré kedvence

2024. 04. 15.

Horváth Gréta átalakulásának története mellett sokan nem tudnak szó nélkül elmenni. 16 éves kora óta testkép zavarral küzd, több mint 30 kilótól szabadult meg az utóbbi hónapokban. Kap hideget – meleget, pedig a fogyás és a hasplasztika csak a szemmel látható része a megújulásának, miközben dráma felfedezésre jött rá korábbi párkapcsolataival kapcsolatban is. Életmódváltásról, üzletről, sikerről és magánéleti boldogságról beszélgettünk.

Img 20231207 045134 100

Coloré: Hatalmas változáson mentél keresztül az elmúlt években. Csodás formában vagy és a kisugárzásod is azt mutatja, hogy most rendben vagy magaddal. A folyamat egy nagy fogyással kezdődött, mikor és miért jött el a valódi életmódváltás?

Gréta: 2021 őszén, egészen pontosan október 2-án kezdtem el az életmódváltást, az egy borzalmas nap volt számomra, ott volt az a pont amikor már elképesztően rosszul éreztem magam a bőrömben.

Amellett, hogy én magam is tudtam, hogy nem vagyok jó formában, rengeteg testi abúzust kaptam a környezetemtől, ismerősöktől és idegenektől egyaránt.

Nyilván csak még jobban rányomta a bélyegét saját magamról alkotott képemre. Szerettem volna változtatni, de egyszerűen akármit próbáltam, semmi nem hozott kellő áttörést, aztán eljutottam arra a pontra, hogy már rosszul éreztem magam fizikailag is, ezért elmentem endokrinológushoz, és kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok.

Természetesen ez sok mindent számomra is megmagyarázott és akkor úgy döntöttem, hogy teljesen életmódot váltok. Emellett végre megfogadtam anyukám tanácsát is, hogy életemben először szánjak magamra időt. Anyu azt mondta, hogy itt az ideje, hogy most ne a környezetemet tegyem rendbe, hanem saját magamat, szánjak magamra egy-két évet és én legyek az első most magamnak. A folyamat elindulásához hozzásegített a válás is, a november, december január borzalmas negyedév volt, de utána következett az én felemelkedésem, elindult az a folyamat, amiről én már nagyon régóta tudtam, hogy szükségem van rá. Most pedig már több, mint két éve tudom tartani a súlyomat, ilyen nem volt tizenhat éves korom óta, és végre jól érzem magam a bőrömben, magabiztos vagyok és a kisugárzásom is megváltozott.

Img 20231213 084538 013
Img 20231213 084538 013

Emlékszem rá Gréta, hogy már korábban is voltak próbálkozásaid a „nagy fogyásra” és az életmódváltásra. Most mi hozta meg a sikert?

Nekem nagyon sok vakvágányos diétám volt. Amikor először azt hittem, hogy életmódot váltottam, akkor is kiderült, hogy semmi köze a valódi életmódváltáshoz, pedig emlékszem rá, nagyon elhittem, hogy az a módszer majd jó lesz, de nem tudtam túl sokáig tartani, mert egyáltalán nem volt fenntartható. A koplalással soha nem lehet hosszútávú eredményeket elérni, lehet, hogy ha hetekig nem eszel gyorsan ledobsz öt-hat kilót, de ebből tizenkettő fog visszajönni és ráadásul totálisan össze is borulsz lelkileg is.

Azt tapasztaltam, hogy a kígyóuborka rágcsálás addig működik, amíg elhiszi az ember, aztán elindul az élet, amiben teljesíteni kell és az ilyen fajta diéták egyáltalán nem működnek. Úgy, ahogy nekem az sem megoldás, hogy lefőzök fél kiló zöldbabot, megpárolok három szelet halat és dobozokkal rohangálok mindenhova. Nálam ez nem fenntartható és azt gondolom, hogy nagyon sok nőre ugyanez elmondható, mert a legtöbbünknek helyt kell állni az élet minden területén. Számomra egy folyamatos görcsölés volt az evés és a kajával való viszonyom, konkrétan 30 évesen tanultam meg enni. A sikert a tényleges életmódváltás hozta meg.

Folytatás a következő oldalon!