Barion Pixel Halloween-bulira bérelte ki a törcsvári Drakula-kastélyt Elon Musk – Coloré

Halloween-bulira bérelte ki a törcsvári Drakula-kastélyt Elon Musk

2022. 10. 29.

Halloweenra a romániai törcsvári Drakula-kastélyba látogat Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, akinek zártkörű buliján több milliárdos és hollywoodi sztár is részt vesz.

A meghívottak egy része már megérkezett Romániába, Elon Musk lapértesülések szerint holnap landol. A kastélyt vasárnapról hétfő éjszakára bérelték ki, ekkor ünneplik a világ több pontján a halloweent.

A partira hivatalos többek közt Angelina Jolie színésznő, Peter Thiel, a PayPal alapítója, Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói, és több más milliárdos Musk baráti köréből.

A kastély Brassótól 30 km-re, gyönyörű környezetben, a hegyek lábánál, egy száz méter magas dombon áll, és az égvilágon semmi köze nincs a vámpírokhoz.

A popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon, bár sem a könyvbéli Drakula, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez, utóbbi állítólag mindössze pár napot töltött itt.

A vár I. Lajos magyar király engedélyével, 1377-ben épült a mellette elhaladó, fontos kereskedelmi út ellenőrzésére. A kastély ma múzeumként működik, nyáron általában nagy a tömeg, miután sok külföldi turista csak a Drakula-kultusz miatt látogat el „Transzilvániába”.

halloween
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

A kastélyban egyébként olyan sztárok fordultak meg vagy forgattak korábban, mint Nicolas Cage, Johnny Depp, Alice Cooper vagy Tim Burton.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
Forrás: ITT és ITT.
0 /eletmod/sztarok/halloween-buli-drakula-kastely-elon-musk/