Barion Pixel Fűrész X: hova lehet még fokozni a horror franchise-t? – Coloré

Fűrész X: hova lehet még fokozni a horror franchise-t?

2023. 07. 30.

Fűrész úgy tűnik halhatatlan vagy elpusztíthatatlan és még mindig vannak személyes sérelmei, így visszatér egy újabb rész erejéig.

Fűrész él! A Lionsgate lerántotta a leplet a horrorsorozat új részéről a szombat esti Midsummer Screen Fesztiválon. A Saw X, vagyis a 10. rész ismét elhozza nekünk Tobin Bell karakterét, aki imádja kínozni az embereket – persze sosem ok nélkül.

A színész a 2004-es Fűrész című filmben alakította először a sorozatgyilkos emberrablót, de a Fűrész 3 végén meghalt. Ennek ellenére a karakter kreatív hajtóerő volt, és így Bell több folytatásban is jelentkezett, felvillanva, ezáltal a sorozat a modern franchise filmgyártás egyik legbonyolultabb kronológiájává torzult.

A Fűrésznek volt két éve egy spinoffja, a Spirál, Chris Rock főszereplésével, de ez csak lazán kapcsolódott az eredeti franchise-hoz.

Fűrész
Forrás: Budapest Film

Tobin Bell mellett a sorozat veteránja, Shawnee Smith – aki Amanda Youngot alakítja- szintén visszatér a 10. részben. Emellett Steven Brand, Synnøve Macody Lund, Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa és Joshua Okamoto csatlakozott a készülő filmhez.

A készítő Lionsgate stúdió is megerősítette, hogy a Fűrész X. megragadja majd a rajongók szívét – és más testrészeit – teljesen új csavart hoz, zseniális új csapdákkal és egy új megoldandó rejtéllyel.

A horror franchise 10. részében Kevin Greutert rendező tér vissza, aki a Fűrész VI.-ot (2009) és a Fűrész 3D-t rendezte (2010), valamint az első öt részben is közreműködött. Josh Stolberg és Pete Goldfinger a forgatókönyvírók, míg Daniel J. Heffner, Ketura Kestin és James Wan a vezető producerek.

És van már hivatalos előzetes is a karácsonykor mozikba érkező filmhez:

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Budapest Film