Eminem és 50 Cent sorozatot készít a jövőben a nagy sikerű 8 mérföld című film nyomán

2023. 01. 09.

A két rapperlegenda, Eminem és 50 Cent összefog, hogy valami olyat adjon a zenei műfaj kedvelőinek, amihez fogható még nem volt streaming szolgáltatónál.

Miután felröppentek a pletykák, hogy a rapper páros együtt dolgozik valamin, a 47 éves 50 cent, aki mentoraként tekint az 50 esztendős Eminemre, pénteken az Instagramon is megerősítette a hírt. A közös projekt pedig nem más, mint egy sorozat fejlesztése a 8 mérföld című mozi alapján, melyben Marshall Bruce Mathers III. volt a főszereplő.

Eminem és 50 Cent
Forrás: Northfoto

Bizony, és azt hittétek, hogy szórakozom, de olyan komoly ember vagyok! Ez őrület lesz.

– írta ki 50 Cent egy Eminemmel közös kép kíséretében, majd a Big Boy TV-nek adott interjújában beszélt a műsor fejlesztéséről is.

Elmondta, hogy a fő oka annak, hogy a műsort el akarja készíteni, az, hogy a fiatal generációk is megismerjék Eminem gyökereit, munkásságát és hatását a rap kultúrára.

Hozok 8 mérföldet a televízióba. Nagyot fog szólni. Dolgozom rajta és 100 százalékot beleadok. Úgy gondolom, ott kell lennie az örökségének, mert fontos számomra, hogy megértsék ezt a történetet.”

A 8 mérföld egy félig önéletrajzi történet volt Eminem felemelkedéséről. A filmben a Slim Shady szerzője Jimmy Smith Jr-t alakította, egy autógyári munkást, aki azért küzd, hogy tiszteletet vívjon ki a földalatti rapbirodalomban. A film számos díjat nyert, köztük a Lose Yourself legjobb eredeti dal díjat 2003-ban az Oscar-gálán. A filmben szerepelt Kim Basinger, Michael Shannon és Anthony Mackie is, kisebb szerepekben pedig Xzibit, Proof és Obie Trice rapperek is.

Eminem
Forrás: Northfoto

50 Cent egy ideje visszavonult, mint rapper, de annál többet dolgozott a háttérben, ám nemcsak zenei projekteken, hanem kreatív producerként számos tévés fejlesztésben. Így a Starz csatornán futó Power sorozaton, és a 2020-ban az ABC csatornán futó For Life szérián is dolgozott.

A készülő közös projektről egyelőre többet nem árult el, de valószínűleg 2023-ban tető alá hozzák Eminemmel.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto