Barion Pixel Mutatjuk mi lett a gyerekszínészből: a Netflix legmenőbb sorozatában feszít a 30 éves Dakota Fanning – Coloré

Mutatjuk mi lett a gyerekszínészből: a Netflix legmenőbb sorozatában feszít a 30 éves Dakota Fanning

2024. 04. 11.

A Netflix új kínálatában szerepel az a minisorozat, amelynek női főszereplője a gyermeksztárságból kinőtt Dakota Fanning.

A Netflix dobása az új minisorozat, a Ripley.

Dakota Fanning és Andrew Scott a főszerepben

Tom Ripley történetét tárja elénk. Ebbe a szerepe Andrew Scott bújik, aki egy szélhámost alakít, akit magával ránt a megtévesztés, a kapzsiság és gyilkosság hármasába.

A történet Patricia Hinghsminth: A tehetséges Mr. Ripley című regényén alapszik.

Az elmeorvos című sorozatban nyújtott szereplése, amely ugyancsak a Netflixen látható nagy hasonlóságot mutat a Ripley főszerepével.

Mindkét sorozat Fanning által megformált szerepe taktikus nőt mutat, ám mégis alábecsülhetik képességüket és intelligenciájukat.

A film előélete

Már kapott egy adaptációt az ugyancsak hasonló címmel született 1999-es filmben, amelyben olyan nagyágyúk játszottak, mint Matt Damon, Jude Low, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett.

Dakota Fanning
Kép forrása: Vera Anderson / Contributor / Getty Images

A kislányból sztár

Az egykori Tide mosószer reklámjában feltűnt 5 éves Dakota Fanning szerepelt több sorozatban is, de nyomot igazából a Nevem Sam című filmben hagyott. Denzel Washington oldalán szerepelt a Tűzben edzett férfi filmben, vagy Robert de Niroval a Bújócskában, Tom Cruise-zal a Világok harcában.

Nyitókép forrása: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images