Barion Pixel Cate Blanchett egy ünnepelt, majd súlyos dolgokkal vádolt zeneszerzőt alakít új pszichodrámájában – Coloré

Cate Blanchett egy ünnepelt, majd súlyos dolgokkal vádolt zeneszerzőt alakít új pszichodrámájában

2022. 09. 30.

A film, amelyben Cate Blanchett kapta a főszerepet, olyan politikailag érzékeny témákat is érint, amelyek a közelmúltban a címlapokra kerültek, beleértve a #MeToo mozgalmat és a vezető pozícióban lévő nők hatalmi visszaéléseit.

Már látható Cate Blanchett legújabb zseniális filmjének előzetese, melyben a színésznő a fiktív komolyzenei zeneszerzőt, Lydia Tár-t alakítja. Tár a sztori szerint egy elismert és számos díjjal jutalmazott, ünnepelt művész, aki fényűző életet él feleségével, Sharon Goodnow-val, akit Nina Hoss játszik. Tár azonban egyszerre ünnepelt és rettegett.

Az „EGOT-díjas” művész karmesterként dolgozott a Cleveland Orchestra, a Chicago Symphony Orchestra, a Boston Symphony Orchestra csapatánál pályafutása elején, míg végül megérkezett a New York-i Filharmonikusokhoz, elért a csúcsra – meséli a TÁR narrátora. De a rivaldafény és a hatalmas szakmai elismerések egy csapásra háttérbe szorulnak, amikor beüt a krach és azzal vádolják, hogy visszaélt a hatalmával.

Vajon valósak a vádak vagy csak intrikák kereszttüzébe került a művésznő? Egy igazán feszült, két és fél órás pszichológiai dráma fog erre választ adni, amelyben Cate Blanchett ismét brillírozik. A Velencei Filmfesztiválon már bemutatták a filmet és tarolt, így a szakmabeliek azt suttogják, ez az alakítás hozhatja el a sztárnak a harmadik Oscar-díjat.

Cate Blanchett
Forrás: Northfoto

A Todd Fields által írt és rendezett TÁR október 7-én kerül a mozikba. Blanchett olyan filmekben mutathatta már meg tehetségét, mint A gyűrűk ura-trilógia, az Aviátor, a Leonardo DiCaprio nevével fémjelzett szatíra, a Ne nézz fel!, a Benjamin Button különös élete, a leszbikus szerelmi történetet bemutató Carol, vagy éppen A tehetséges Mr. Ripley. Cate nemcsak a pályafutásában, hanem a magánéletében is sikeres, 1997-ben ment hozzá Andrew Upton drámaíróhoz, akitől négy gyermeke született: Dashiell John, Roman Robert, Edith Vivian és Ignatius Martin.

Cate Blanchett és családja
Forrás: Northfoto
Forrás: hollywoodreporter.com
Borítókép forrása: Northfoto