Barion Pixel Chelsea és Hillary Clinton dokusorozata sok nőt fog inspirálni és szórakoztatni – Coloré

Chelsea és Hillary Clinton dokusorozata sok nőt fog inspirálni és szórakoztatni

2022. 08. 30.

Az Apple TV+ nemrégiben bejelentette új nyolcrészes dokumentumfilmjét, a Gutsy-t, amiben a “Clinton lányok” inspiráló, merész, különleges nőkkel beszélgetnek.

Már korábban is volt tervben streaming szolgáltatónál, hogy Hillary-vel sorozatot készítsen, de ez végül meghiúsult. A Hulu ugyanis visszautasította a Hillary Clintonról szóló sorozat, a Rodham tervét. A projekt 2020 óta állt fejlesztés alatt és Claire Danes, illetve Dakota Fanning is aláírtak a főszerepre. A Curtis Sittenfeld által írt Rodham című regény sorozatváltozatában Danes és Fanning különböző életszakaszában játszhatták volna el a címszereplő egykori First Lady-t.

Hillary és Chelsea Clinton
Forrás: Northfoto

Most azonban mégis kapunk egy regényadaptációt Clinton asszonnyal, de ez egy egészen más projekt. A nem mindennapi dokusorozat a New York Times bestsellerlistáján szereplő a The Book of Gutsy Women című könyve alapján készült. A szériában Hillary és Chelsea Clinton egy elgondolkodtató utazásra indulnak, hogy úttörő női művészekkel, aktivistákkal, közösségi vezetőkkel és hétköznapi hősökkel beszélgessenek, akik megmutatják, mit is jelent merésznek lenni. A sorozat úgy mutatja be Hillary-t és Chelsea-t, ahogy még sohasem láthattuk őket, körbejárva különleges anya-lánya kapcsolatukat, valamint azt az egyedi, több generációt átívelő módszert, amellyel az egyes epizódokban a kiemelten fontos és időszerű témákat közelítik meg.

Az útitársaik és beszélgetőpartnereik többek között ott lesz Kim Kardashian, Megan Thee Stallion, Dr. Jane Goodall, Gloria Steinem, Wanda Sykes, Goldie Hawn és lánya, Kate Hudson, Amy Schumer, Mariska Hargitay és még sokan mások. Anya és lánya egyébként producerekként is jegyzik a produkciót.

A Gutsy című széria szeptember 9-én debütál az Apple TV+-on.

Ez is érdekelhet:

Készül az Amy Winehouse életéről szóló életrajzi film – A szürke 50 árnyalata rendezője jegyzi

Amy Winehouse élete és halála a mai napig beszédtéma. Már több dokumentumfilm is készült az énekesnőről, akinek szomorú sorsa és még szomorúbb, önromboló életmódja vezetett tragikusan fiatal halálához. Ezért is futott neki több rendező is élete megfilmesítésének, ki dokumentumfilm, ki riport formájában. Most azonban Sam Taylor-Johnson megkísérli azt, amit eddig még soha senki, és a moziban is szeretné újra életre kelteni az énekesnőt. Ha szeretnél többet tudni a témában, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com