Barion Pixel A Babylon című film több Oscarra is esélyes, már ha beválik a szemtelenül merész forgatókönyv – Coloré

A Babylon című film több Oscarra is esélyes, már ha beválik a szemtelenül merész forgatókönyv

2022. 11. 17.

Kétesélyes a dolog: vagy botrányba fullad vagy hatalmas siker lesz. Az viszont biztos, hogy a Babylon főszereplői miatt nagyon sokan meg fogják nézni a filmet.

Damien Chazelle rendezőnek olyan különleges filmeket köszönhetünk, mint a La La Land (Kaliforniai álom), a Whiplash és Az első ember. Új filmje, a Babylon egy eredeti eposz, mely az 1920-as évek Los Angelesébe repít, abba az időszakba, amikor az első hangos filmek készültek.

A főszereplők Brad Pitt, Tobey Maguire, Margot Robbie, Phoebe Tonkin, Samara Weaving és az újonc Diego Calval. A szereplőgárdát színesíti még többek közt Jovan Adepo, Li Jun Li és Jean Smart is. A túlméretezett ambíciók és elképesztő különcségek krónikája lesz a film, amely több karakter emelkedését és bukását követi nyomon a féktelen dekadencia és züllöttség korszakában a korai Hollywoodban. Az első előzetes is látható már a nagyszabású mozihoz, ami december vége felé kerül majd vetítésre világszerte.

A szereplők, beleértve a mellékszereplőket is, az élvonalból jönnek, számos filmben bizonyítottak már, ezért is találgatják sokan, vajon hány Oscart zsebelhet majd be a Babylon. A kritikusok szerint nagyon megosztó film lesz, ugyanis a teszt vetítéseken többen kiakadtak és attól is tarthat a Paramount, hogy bizonyos részek miatt be sem mutatható majd a film. Ennek ellenére az Akadémia elismerésére és jelölésére számíthat Margot Robbie, Diego Calva és zeneszerző, Justin Hurwitz is.

Babylon
Forrás: Northfoto

A Babylon helyenként furcsa, kiszámíthatatlan és kissé vállalhatatlan is, azok szerint, akik már láthatták. Az elefánt ürüléktől kezdve, a drog orgiákon keresztül, az igen problémás Blackface ábrázolásmódig sok minden helyet kap Chazelle munkájában, és éppen ezért vagy nagy siker lesz vagy óriási felháborodás.

Persze jól tudjuk, hogy a negatív reklám is jó, sőt, az ilyen megbotránkoztató híresztelések csak tovább növelik az emberek kedvét, hogy megnézzék majd a produkciót.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto