Barion Pixel Arnold Schwarzenegger kis híján a műtőasztalon maradt – Felépüléséről mesélt a 76 éves sztár – Coloré

Arnold Schwarzenegger kis híján a műtőasztalon maradt – Felépüléséről mesélt a 76 éves sztár

2023. 09. 05.

Arnold Schwarzenegger elmondta, hogy hogyan épült fel nyitott szívműtétje után: a sztár harmadjára esett át ilyen operáción.

Arnold Schwarzenegger élete korántsem olyan mesés és egyszerű, mint amilyennek kívülről tűnhet: nehéz gyerekkora után bár igazi ikon lett Hollywoodban, az egészsége nem mindig támogatta ebben: nyitott szívműtétje után csupán pár hónapja volt arra, hogy ismét csúcsformába kerüljön.

A 76 éves egykori testépítő a Youtube-csatornájára töltött fel egy videót, amit az Arnold’s Pump Club nevű egészség- és fitneszcsoport számára készített. A videóban felidézte a 2018-as esetet, amikor váratlanul igencsak komoly műtéten esett át, épp a harmadik alkalommal. Mint mondta, amikor az operáció után felébredt, az orvosa megrendülten ismerte be neki, hogy a műtét során hibáztak, ugyanis átszúrták a szívfalat, ami belső vérzést eredményezett, ezért az egyszerűnek tűnő szívműtét majdnem az életébe került.

Arnold Schwarzenegger felépülése

Mint mondta, sokként érte a hír, és csak arra koncentrált, hogy minél hamarabb hazaengedjék a kórházból. Nehéz helyzetben volt, mert kezdetben a járás is nehezére esett, így először tíz lépést ment, majd lassacskán egyre többet. Ebben a barátai voltak a segítségére, akik számolták a megtett lépések számát, ezzel motiválva a sztárt.

Mindenki bejött a kórházba, és azt mondták: ,,Oké, Arnold, ideje felkelni!” Minél hamarabb haza akartam menni a kórházból, hogy újra edzhessek, mert három hónappal később kezdődött a Terminátor 6 forgatása. Formában kellett lennem, tudnom kellett mozogni, futni, emelni, harcjeleneteket forgatni.

Az egykori kormányzó számára nem volt lehetetlen, és sikerült felépülnie. Mindezt pozitív hozzáállásának is köszönheti, és annak, hogy hitt magában, és abban, hogy fel tud épülni. Szerencséjére mellette állt a család és a barátai, hiszen mint mondta, nélkülük nem sikerült volna.

Arnold Schwarzenegger gyerekkorában szokott rá arra, hogy reggeli előtt sportoljon, s ma már imádja / Kép forrása: Hulton Archive / Getty Images
Arnold Schwarzenegger gyerekkorában szokott rá arra, hogy reggeli előtt sportoljon, s ma már imádja / Kép forrása: Hulton Archive / Getty Images

Arnold Schwarzenegger számára a sport nemcsak testi gyógyulást jelentett, hanem lelkit is, hiszen gyerekkora óta szenvedélye a mozgás. A mai napig azért kel fel korán reggelente, hogy edzőterembe menjen, hiszen enélkül elképzelni sem tudná az életét. Ugyanakkor az életforma kialakulásához apja szigora is hozzájárult, ugyanis a kis Arnold nem kaphatott addig reggelit, míg meg nem csinált kétszáz felülést és ugyanennyi fekvőtámaszt. Bár akkor nem feltétlenül szerette, most már rabja az edzésnek, és akár a forgatások közti szünetekben is nekiáll edzeni, ha úgy fér bele az idejébe.

Mint a videóban elmondta, a mozgás nemcsak a színészeknek fontos, hanem mindenkinek, ugyanis az ember jól érzi magát tőle, függetlenül attól, hogy milyen mozgásformát választ. Mint hozzátette, a sportból energiát is nyerünk, úgyhogy mindegy, hogy milyen foglalkozást választunk az életben, sportolásra szükség van úgy a testnek, mint a léleknek.

Forrás: Entertainment Tonight.

Nyitókép forrása: Getty Images