Barion Pixel A Stranger Things alkotói elárulták, felülmúlja-e az 5. évad hossza a negyedikét – Coloré

A Stranger Things alkotói elárulták, felülmúlja-e az 5. évad hossza a negyedikét

2022. 07. 07.

A Stranger Things az ötödik évaddal zárul a Netflix minden idők egyik legsikeresebb szériája, és valljuk be, a negyedik felvonást elég nehéz lesz überelni, annyira zseniálisra sikerült.

A Stranger Things egy teljesen új műfajt teremtett, nemcsak a streaming sorozatok egén, de úgy általában véve is. Nincs még egy ilyen misztikus sorozat, ami ennyire mesterien ötvözi a horrort, a nyolcvanas évek hangulatát és a sci-fiket.

Stranger Things
Forrás: Netflix

Ráadásul gyereksztárokkal készült, akik időközben fel is cseperedtek, mégis töretlen maradt a minőség. Sőt, mi több a negyedik évad tényleg koronaékszere lett a produkciónak. Mivel vannak, akik még nem látták, többet nem árulunk el róla, de annyi bizonyos, hogy ezt látványban és cselekményben felülmúlni igen nagy kihívás lesz.

Egy podcast műsorban beszélgettek az alkotók, Ross és Matt Duffer, akik elárulták, hogy hosszúságban mire számíthatnak a rajongók. A befejező évad ez alapján nem lesz olyan hosszú, mint a negyedik.

2018 Stranger Things Movie Set
Forrás: Northfoto

Ezt azzal magyarázzák, hogy a negyedik évadban sok új szálat kellett bemutatni, sok előzmény és felvezetés volt, illetve be kellett mutatni a tinédzserek életének alakulását.

A Stranger Things ötödik évadában ez már nem lesz, ugyanis pontosan tudjuk, hogy milyen szörnyűség köszöntött Hawkins lakóira. A feszített tempó pedig rövidebb részeket hoz, de azért a befejező rész ebben is mozifilm hosszúságú lesz.

Ez is érdekelhet:

Gyorstalpaló a Stranger Things 4-hez

Három év telt el a legutóbbi epizódok óta, így ha nincs időd újranézni őket, az alábbiakban segítünk kicsit felidézni, hol tettük le a sztori fonalát, és mi várható most pénteken. Április közepén jelent meg az első teljes előzetes a negyedik évadhoz, na de mi volt eddig? Ha szeretnéd megtudni, akkor olvasd el a cikkünket.