Barion Pixel A legjobb barátom ördögűzése címmel érkezik egy 80-as éveket visszaidéző horror – Coloré

A legjobb barátom ördögűzése címmel érkezik egy 80-as éveket visszaidéző horror

2022. 10. 06.

A New York Times bestseller-írójának, Grady Hendrixnek a könyvén alapszik A legjobb barátom ördögűzése, amely két barátnő félelmetes kalandját követi végig.

A legjobb barátom ördögűzése a Prime streaming platformján debütál a napokban, amelyen 2018 óta dolgoznak szorgosan azért, hogy ne egy újabb klisés alkotást lássunk, hanem egy remek könyvadaptációt. A Killing Eve rendezője, Damon Thomas készítette és nem titkolt szándéka volt tisztelegni a 80-as évek világa előtt. Ez mostanság amúgy is trendi, gondoljunk csak a Stranger Things-re.

A legjobb barátom ördögűzése
Forrás: YouTube

A legjobb barátom ördögűzése horrorfilm középpontjában két legjobb barát, Abby (Elsie Fisher) és Gretchen (Amiah Miller) áll, akik további barátaikkal egy hétvégére egy elhagyatott, tóparti házban vernek tanyát. Állítólag sátánisták ezen a helyen öltek meg évekkel ezelőtt egy lányt, és azóta átkozott a ház. Itt aztán jöhet a szellemidézés, illetve egymás (szokásos) ijesztgetése, ám elég gyorsan kiderül, hogy valami nagyon nincs rendben a hellyel.

Gretchen az éjszaka folyamán ugyanis eltűnik, és amikor végre megtalálják, elég távol van már eredeti, vidám énjétől. A lány démoni megszállottság alá kerül és legjobb barátján, Abby-n múlik, hogy képes-e megmenteni a lelkét.

Vajon a barátságok kiállhatnak egy ekkora, földöntúli próbát? És mégis hogy boldogul egy démon által megszállt kislány a középiskolában?

A legjobb barátom ördögűzése előzetese ígéretes, felcsendül a híres sláger, Tiffany-tól az I Think We’re Alone Now, majd az eredeti Ördögűzőt is megidéző snittek jönnek, fűszerezve a nyolcvanas évek hamisítatlan frizuráival, outfittjeivel és humorával.

Az év ezen hónapja számos remek horrorfilmet és sorozatot tartogat a streaming szolgáltatóknak köszönhetően, amelynek nemcsak a horror műfajért rajongók, hanem a Halloween ünnepét imádók is örülhetnek. Ilyen lesz az Éjféli Klub, a Good Night Mommy, a Démoni fény, a Harrigan úr telefonja és persze a várva várt A Halloween véget ér, amelyben megtudhatjuk ki nyer a végső összecsapásban.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: YouTube