Barion Pixel Garantált vérfürdő: 2 horror újdonság érkezik ősszel a műfaj kedvelőinek – Coloré

Garantált vérfürdő: 2 horror újdonság érkezik ősszel a műfaj kedvelőinek

2022. 09. 24.

Manapság nem is olyan könnyű jó horrort készíteni, ezért is nagy öröm, amikor egyszerre több, eltérő fajtát is beharangoznak.

Az idei ősz igazán gazdag lesz horrorokból, de a Hókusz Pókuszon kívül sokkal izmosabb és vérfagyasztóbb alkotások is érkeznek a streaming platformokra.

Hellraiser horror
Forrás: Northfoto

Hellraiser

Clive Barker horroríró és rendező félelmetes és beteg alkotása volt 1987-ben a Hellraiser, amelyhez folytatások is készültek. Igazi klasszikusnak számít, és az akkori fiatal generáció rémálmainak forrása volt a tüskés fejű Pinhead, persze Freddy Kruegerrel együtt. Remek remake jön a Hellraiser-ből, méghozzá október elején, a Hulu forgalmazásában, de a Disney+ is hozza majd.

A horror rebootot David Bruckner (A rítus, Éjszaka a házban) készíti, a gonosz szerepében pedig a transz színésznőt, Jamie Claytont láthatjuk majd. A főbb szerepekben Odessa A’zion, Adam Faison, Drew Starkey, Brandon Flynn, Aoife Hinds, Jason Liles, Yinka Olorunnife, Selina Lo, Zachary Hing, Kit Clarke, Goran Visnjic és Hiam Abbass látható majd. Az előzetes alapján ezt a horror klasszikust valóban érdemes volt feléleszteni.

Az éjféli klub

A Netflix pedig egy sorozattal rukkol elő, Az éjféli klub címmel, amelyet az a Mike Flanagan jegyez, aki a Mise éjfélkor-t, A Hill-ház szellemét és A Bly-udvarház szellemét készítette. Aki ismeri az említett szériákat, az tudja, hogy Flanagan egyszerre zseniális a látványban és a szövegben is. Mély monológok, csontig hatoló félelem, és nem várt ijesztgetések között navigálnak a történetei.

Az éjféli klub Christopher Pike regényének adaptációja, ami egy csapat halálos beteg tizenévesről szól, akik egy hospice házban élnek. A fiatalok az éjszaka közepén összejönnek, hogy kísérteties történeteket meséljenek és a ház rettegett, valós vagy vélt titkait megosszák egymással. Egyezséget kötnek, hogy aki közülük elsőként hal meg, az megpróbál kapcsolatba lépni majd a többiekkel a odaátról. A széria szintén október 7-én debütál.

Forrás: deadline.com

Borítókép forrása: Northfoto