Barion Pixel 7 világsztár, akik példamutatóan támogatják queer gyermekeiket – Coloré

7 világsztár, akik példamutatóan támogatják queer gyermekeiket

2024. 03. 04.

Az elfogadás és szeretet megmutatásában óriási szerepe van manapság az ismert embereknek. Főleg, hogy nekik is lehet queer gyermekük.

A művészvilágban sokkal elfogadottabb és nem megkérdőjelezhető, hogy sokféle ember van, igaz ez a szerelemre, a szexualitásra vagy épp a nemi identitás érzésére. A popkultúra ikonjai között is sok LMBTQ – többek között queer – embert ismerünk, színészeket, zenészeket, de az sem ritka, hogy egy hírességnek a gyermeke érintett. Példaértékű és fontos, hogy ilyen esetekben, hogyan kommunikálnak a sztárok, mivel ezzel másoknak is irányt mutatnak, akár családi életeket is megmenthetnek a helyes kiállással.

Annette Bening és Warren Beatty

A színészpáros transznemű fia, Stephen maga is művész, irodalmár, és anyja szerint csodálatos verseket ír. Manapság Annette fia miatt erősen hangot ad annak, milyen fontos megérteni, mi zajlik egy transz (vagy queer) ember lelkében és testében.

queer gyermekek, szülő
Forrás: Bruce Glikas/Getty Images

Busy Phillips

A Dawson és a haverok egykori üdvöskéje, manapság talk-showjáról ismert. Busy gyermeke Birdie, nem binárisként (queerként) határozza meg magát. „Nem kell úgy kinéznie, mint amit másoktól látott, vagy bárhogy amit a társadalom modellez le, mert lehet, hogy mindez nem is létezik, Évtizedek kreálmánya, elvárása csupán. Te tudod, mitől leszel elégedett és boldog.”

Charlize Theron

A szőke bombázó örökbefogadott gyermeke már 7 évesen érezte, hogy nem a megfelelő testben él. „Van két gyönyörű lányom, akiket, mint minden szülő, meg akarok óvni, és boldognak látni. Megszülettek annak, akik, és hogy felnőve kik akarnak lenni, azt nem én döntöm el.”

Charlize Theron
Forrás: Charlize Theron/gettyimages

Cher

Ő talán a leghíresebb példa, transz fia Chaz Bono. Eleinte Cher-nek sem volt könnyű megérteni, min megy keresztül a gyermeke, de elmondása szerint a legboldogabb idők jöttek el, azzal, hogy Chaz átesett a tranzíción.

Cher
Forrás: Matt Winkelmeyer/gettyimages

Jamie Lee Curtis és Christopher Guest

A színésznőt 2023-as év szószólójának választották transz lánya, Ruby Guest iránti megingathatatlan támogatásáért. „Remélem, megtaníthatom nekik, hogy szülőként mi a példa. Felöltözöl, és nyitott szívvel, kitárt karral és igaz hittel állsz előttük. A dolgod az is, hogy megmondd a gyűlölködőknek, hogy húzzanak a francba.”

Jamie Lee Curtis és Christopher Guest
Forrás: Jason LaVeris/gettyimages

Eugene Levy

Az Amerikai pite apukája az életben is kapott kihívásokat. Fia, Dan Leavy mára elismert színész, rendező és producer lett, mellesleg pedig meleg. Édesapja mind szakmailag, mind emberileg mérhetetlenül büszke rá.

Eugene Levy
Forrás: George Pimentel/gettyimages

Magic Johnson

A sport világa kemény és elutasító az LMBTQ témában. De nem a világhírű kosárlabdázó, akinek fia, EJ Johnson meleg és sokszor queerként jelenik meg. A szülőség arról szól, hogy nem próbálod eldönteni, milyen legyen a lányod vagy fiad, vagy mivé szeretnéd, hogy váljon. Az egész arról szól, hogy szeresd őket!”

Magic Johnson
Forrás: Jesse Grant/Getty Images

Borítókép forrás: Bruce Glikas/Getty Images