Barion Pixel Humoros, empatikus és elképesztően tehetséges. 65 éves lett a brit díva: Emma Thompson – Coloré

Humoros, empatikus és elképesztően tehetséges. 65 éves lett a brit díva: Emma Thompson

2024. 04. 15.

Ma ünnepli 65. születésnapját a világhírű kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas brit színésznő, Emma Thompson. A színésznő éppen a Bridget Jones sorozat legújabb részén dolgozik, ami 2025-ben érkezik a mozikba és a Mad About the Boy címet kapta. Emma Thompson kivételes tehetség és sokoldalú művész, aki nem csupán az egyik legkiválóbb színésznő Hollywoodban, hanem író és aktivista is. Thompson születésnapja alkalmából tekintsünk vissza a pályafutására és azon értékeire, amelyek emlékezetessé teszik őt a szórakoztatóiparban.

Their Majesties King Charles Iii And Queen Camilla Coronation Day
forrás: Gettyimages

Londoni lányból világsztár

Emma Thompson 1959. április 15-én született Londonban. Az Oxfordi Egyetemen tanult angol irodalmat, és már egyetemi évei alatt megmutatta írói tehetségét.

Oscar Awards 1993 Los Angeles Emma Thompson With Her Oscar
forrás: Gettyimages

Színészként 1980-ban debütált, és azóta számos filmben játszott, többek között a Harry Potter, a Men in Black, a Bridget Jones, a Szörnyella és még számos nagysikerű alkotásban. Thompson kétszeres Oscar-díjas.

Emma Thompson
forrás: Gettyimages

Örökbefogadott egy fiút, hogy megmentse

1989-ben hozzáment Kenneth Branagh-hoz, akivel sok közös munkájuk volt, de hat évvel később, 1995-ben elváltak.

Kenneth Branagh And Emma Thompson Wedding
Kenneth Branagh és Emma Thompson, forrás: Gettyimages

Még ugyanebben az évben, az Értelem és érzelem forgatásán ismerkedett meg mostani férjével, Greg Wise-zal, akivel 2003-ban házasodtak össze Skóciában, ahol ma is élnek. Lányuk, Gaia Romilly 1999-ben született. 2003-ban adoptáltak egy 16 éves ruandai menekült fiút, akinek családját a ruandai népirtás alatt meggyilkolták. Az adoptálással megakadályozták, hogy a fiút kitoloncolják az Egyesült Királyságból.

Investitures At Buckingham Palace
forrás: Gettyimages

Aktivista

Emma Thompson aktívan részt vesz a környezetvédelmi és emberi jogi kérdésekben, és nyíltan kritizálja a politikai döntéseket, amelyekkel nem ért egyet.

Their Majesties King Charles Iii And Queen Camilla Coronation Day
forrás: Gettyimages

A  mi 5 kedvenc idézetünk Emma Thompsontól

„Az emberek változnak, az élet változik, és évek múltán nem lehet ugyanolyan a párkapcsolatod, mint amikor először találkoztatok. Ha valaki azt mondja nekem, hogy a kapcsolata csupa gyönyörűség, én nem hiszek neki.”

"what's Love Got To Do With It?" Uk Premiere Arrivals
forrás: Gettyimages

„A szerelembe esés egy felfokozott, de átmeneti állapot, és azt hiszem, én is sokáig úgy hittem, hogy ez az állapot kitarthat. Senki nem mondta nekünk, hogy nem. Olyan ez, mint a szülés: mindenki hazudik róla. Senki sem mondja meg az igazat.”

„A családban bármilyen probléma, legyen az kicsi vagy nagy, szinte mindig a rossz kommunikációval kezdődik. Valaki nem figyel a másikra.”

„Minél idősebb vagy, annál fájdalmasabb magas sarkút viselned. Minden egyes lábujjamon sebtapasz van.”

Giorgio Armani Privé : Photocall Paris Fashion Week Haute Couture Fall/winter 2023/2024
forrás: Gettyimages

„Az a trükk, hogy őszintén és méltósággal viseld a korod, és hagyd, hogy annak megfelelően nézz ki, mert akkor mások is követendő példának találhatnak.”