Barion Pixel 5 film a Harry Potteren túl: ebben láthattunk még Daniel Radcliffe-t – Coloré

5 film a Harry Potteren túl: ebben láthattunk még Daniel Radcliffe-t

2022. 10. 11.

Daniel Radcliffe neve egybeforrt a Harry Potter-filmekkel, ám ez korántsem jelenti azt, hogy nem alakított másban is maradandót. Összegyűjtöttünk hát öt filmet, amiben megmutatta, hogy ki ő, amikor nem a fiú, aki túlélte.

Daniel Radcliffe mindössze 12 éves volt, amikor kiválasztották Harry Potter szerepére, ami várhatóan egy életen át elkíséri őt. Ennek ellenére közel harminc olyan filmben szerepelt, ami a varázslók világán kívül játszódik.

Fiúk a parton

A Fiúk a parton az ötödik és hatodik Harry Potter-film között készült, 2007-ben. A film négy fiúról szól, akik árvaházban nőnek fel, de lehetőségük nyílik elutazni a tengerhez. A nyaralás során több komoly kérdés is felvetődik, melyek elsősorban az emberi kapcsolatokról szólnak, így a barátságról, sérelmekről és az örökbefogadásról is, ugyanis az egyik fiú egy szerető családba kerülhetne az árvaház falai közül. Mi, ki jelenti a családot? A történet ugyan komolyan mondanivalóval bír, rendkívül könnyen követhető.

A Fiúk a parton nem áll távol  Harry Pottertől, ugyanis Daniel Radcliffe itt is egy árva fiút játszik
A Fiúk a parton nem áll távol Harry Pottertől, ugyanis Daniel Radcliffe itt is egy árva fiút játszik / Kép forrása: IMDb

Édes fiam, Jack

Daniel Radcliffe ezúttal egy létező író, Rudyard Kipling fiát alakítja, akit ugyan rossz látása miatt eltanácsolnak attól, hogy a brit hadsereg oldalán harcoljon az első világháborúban, apja segítségével mégis bejut a frontra. A film képi világa lehengerlő, nemkülönben a színészi játék, ami tökéletesen bemutatja a drámai helyzetet, amiben a fiatalabb Kiplingnek fel kell találnia magát.

Az ember, aki mindent tudott

A kalandfilmként emlegetett alkotás rendkívül megosztó, a többség ugyanis nem érti a mondanivalóját, összességében mégis pozitívnak értékeli a filmet. Valahol valóban ez történik, ugyanis az alkotás bővelkedik szimbolikában, így mindenki ,,kiválaszthatja”, hogy mit és hogyan ért meg belőle. Daniel Radcliffe a filmben egy halottat játszik, aki egy lakatlan szigetre sodródik. Itt talál rá Hank, egy repülőgépszerencsétlenség egyetlen túlélője, aki a halott testét használva próbál túlélni. Egyfajta komédia a film, mivel a halott a maga módján él, és számtalan olyan jelenet akad a játékidő alatt, ami egyeseknek poén, míg másoknak alpári. A nézők maguk döntik el, hogy számukra miről is szól a film – ez az igazi titka az alkotásnak.

Hulla jó film
Hulla jó film / Kép forrása: IMDb

What if?

A 2013-ban készült filmhez nem készült magyar szinkron, pedig igazán szórakoztató romantikus komédia! A készítők Karinthy örök kérdését járják körbe: ,,lehet-e barátság férfi és nő között? És ha igen, miért nem?” A kanadai film egy fiatal férfi és nő összeismerkedését mutatja be, akik ugyan vonzónak találják egymást, mégsem kezdenek semmit egymással, ugyanis a lány foglalt, és különben is, miért ne lehetne csak barát egy férfi és egy nő? Ugyan a kísérlet jól működik, ahogy telik az idő kiderül, hogy nem is olyan egyszerű ez…

Szökés Pretoriából

A valós eseményeket feldolgozó, ’70-es években játszódó film nem árul zsákbamacskát, hiszen címéből lehet tippelni a végkifejletre. Ez esetben nem is a történet vége a lényeg, hanem a szökés egyes fázisai. Ne egy mozgalmas akciófilmre számítsunk, ugyanis a célja, hogy megmutassa, hogy hogyan lehet egy szigorúan őrzött helyről mindent és mindenkit kicselezve meglógni. Daniel Radcliffe ezúttal egy olyan férfit alakít, akit ártatlanul húsz év börtönre ítélnek, így mindent megtesz azért, hogy ha igazát bizonyítani nem is tudja, kijusson a rácsok mögül.

+1 Daniel Radcliffe sorozatban – Csodatévők

A filmek mellett nem mehetünk el a színész sorozatai mellett sem, melyek közül a Csodatévők igazán kiemelkedő, ugyanis Radcliffe nem fogja vissza magát karakterében. A filmsorozat a mennyországban játszódik, melynek érdekessége, hogy pont ugyanúgy élnek benne, mint mi: hasonló problémák és munkahelyezek jellemzik a képzeletbeli mennyei életet. A főnököt, Istent, a Gengszterkorzóból is ismert Steve Buscemi játssza, és ugyanolyan, mint egy átlagos utálatos főnök. Egy rosszabb napján eldönti, hogy elpusztítja a Földet, amit csak a Daniel Radcliffe által megformált Craig, és társa Eliza akadályozhat meg. A sorozat határozottan vígjáték besorolású, ám sokszor meghökkentő, úgyhogy csak erős idegzetűeknek ajánljuk – ahogy az alábbi részletet is!

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix