Barion Pixel Így csinálta Steve Jobs, Elon Musk és Jeff Bezos – 6 tulajdonság, ami sikerre visz – Coloré

Így csinálta Steve Jobs, Elon Musk és Jeff Bezos – 6 tulajdonság, ami sikerre visz

2023. 04. 18.

Mindenki szeretne sikeres lenni, de csak keveseknek sikerül. A kreativitás és egy jó ötlet még nem minden, összeszedtük a legnagyobb sikereket elért emberek közös tulajdonságait.

1. Rendszereket hoznak létre

James Clear író egyszer azt mondta, hogy a győzteseknek és a veszteseknek ugyanaz a céljuk. Ez azt bizonyítja, hogy a sikerhez nem csak az a fontos, hogy legyen egy konkrét célunk. Szükség van egy hatékony rendszer kitalálására, ami a szokásainkra vonatkozik.

Nehéz egy nap alatt megírni egy regényt, ezért a neves író, Stephen King minden nap időt szán rá. Irodalmi pályafutása során eddig legalább 60 könyve jelent meg. Hogyan? Nem enged abból, hogy naponta hat oldalt vagy 2000 szót megírjon. Nem kevesebbet, de nem is többet.

2. Nem támaszkodnak a motivációra

Ha inkább aludnál még 5 (vagy 30) percet, nehéz motiválni magad az edzésre.

Michael Phelps, az olimpiai játékok történelmének egyik legsikeresebb sportolója, 23 aranyérmet nyert, egy interjúban megjegyezte, hogy az a fontos, hogy mit tesz azokon a napokon, amikor nem érzi magát motiváltnak. A fegyelmezett egyének akkor is megjelennek, amikor mások nem tennék.

Nem várják meg, amíg ihletet kapnak az íráshoz, és nem halogatják az edzést, mert nincs kedvük hozzá. Ha már kialakult a szokás, tisztában vannak vele, hogy ha most leállnak, azzal csak visszafordítanák a fejlődésüket. A napi feladataikra koncentrálnak, és elvégzik azokat, akár motiváltak, akár nem.

siker
Elon Musk / Kép forrása: Northfoto

3. A sikerhez kell az optimizmus

Elon Musk a Tesla korai szakaszában rengeteg kritikát és pesszimista megjegyzést kapott, például, hogy „ezt nem lehet véghez vinni”. Nehéz feladat volt eladókat és minőségi beszállítókat találni, mivel a legtöbben nem hittek a terveiben. De akkor is optimista maradt, és nagyon koncentrált arra, hogy a Teslán keresztül megvalósítsa az elektromos autóról szóló álmát. Számos olyan szerepet és funkciót vállalt be, amelyekről a csapat néhány tagja nem hitt, hogy működnek, és megvalósította azokat. Musk számos vállalatot és különféle üzleti vállalkozót keresett meg, hogy sikerre vigye a teveit.

Rengeteg prezentáción és kölcsönösen előnyös stratégián dolgozott, hogy a vállalatokat rávegye a partnerségre. Beletelt egy kis időbe, amíg minden a tervek szerint kezdet haladni, de nem adta fel. Az egyik legkiválóbb elektromos autógyártó céget építette meg anélkül, hogy bármilyen előzetes autóipari ismeretet szerzett volna, vagy bármilyen elektrotechnikai tapasztalata lett volna. Optimizmusa nem ostobaság, folyamatosan hisz a terveiben és a sikerben.

4. Kísérletezés és a dobozon kívüli gondolkodás

Ha megnézzük Jeff Bezos karrierjét, világossá válik, hogy szeret kísérletezni, folyamatosan új dolgokat kipróbálni. Nem elégszik meg azzal, amije van, és nem hajlandó a megszokott utakon járni. Ehelyett abban hisz, hogy a saját útját kell járnia.

Igen, a kísérletezés kudarccal is járhat. De ezt a kockázatot Bezos hajlandó vállalni. Mert hisz abban, hogy ahhoz, hogy valaki győztes legyen, sok sikertelen kísérleten át visz az út.
Ne feledjük, hogy az ő kísérletei sosem voltak céltalanok. Nem vakmerő gondolkodó, aki csak úgy, a cél érdekében folytatja az új dolgok kipróbálását. Mindez az Amazonra vonatkozó elképzeléseivel függ össze. Igen, lehet, hogy néhány terve nem úgy sikerült, ahogyan ő elképzelte, de ő elkötelezett a próbálkozás és a tanulás mellett.

5. Egyedül nem megy

Steve Jobs, az Apple társalapítója egyszer azt mondta:

Nincs értelme okos embereket felvenni, majd megmondani nekik, hogy mit csináljanak. Ehelyett inkább azért kellene okos embereket felvennünk, hogy ők mondhassák meg nekünk, mit tegyünk.

Vagyis az egyik legjobb tulajdonsága, hogy belátta, alkalmazottakra van szüksége, arra, hogy megtalálja a megfelelő embert az adott munkához és sikeres legyen. Egy interjúban azt mondta, hogy a legjobb emberek tudnak magukról gondoskodni, és nem kell őket menedzselni. Tehát az embereknek meg kell tanítani, hogy hogyan végezzék a munkájukat, majd a legjobbak ezután meg tudják csinálnia a feladataikat önállóan.

A nagy dolgokat az üzleti életben soha nem egy ember csinálja. Hanem egy csapat csinálja.

6. Tudni kell nemet mondani

A prioritások felállítása és az időgazdálkodás létfontosságú szerepet játszik abban, hogy egy személy sikeres vagy kudarcra ítélt legyen. Bill Gates, a Microsoft alapítója is nagyon jól tudja ezt. Gondoskodik arról, hogy aprólékosan gazdálkodjon az idejével, hogy biztosítsa az alapvető kötelezettségeket. Warren Buffet azt tanácsolta Gatesnek, hogy értse meg, hogyan kell nemet mondani. A világon rengeteg dolog van, és nem lehetünk részesei mindennek, amivel találkozunk, ezért Gates tudja, hogyan és mikor kell nemet mondani valamire. Ha nem érzi szükségét az adott találkozónak, akkor nem vesz részt rajta.

siker
Bill Gates / Kép forrása: Northfoto

Forrás: Buzzaroundus, CIO Look, Under 30 CEO, Business Alligators, Melbado

Borítókép forrása: Northfoto / Steve Jobs