Bérszakadék a nők és a férfiak között – hogyan lehet megszüntetni?

Szinte közhelyszámba megy sajnos, hogy ugyanazért a munkáért a nők a férfiaknál kevesebb pénzt kapnak világszerte. A bérszakadék megszüntetése fontos lenne, de még a legjobb esetben is csak az első lépéseket tették meg ebbe az irányba.

Ezen a téren Dél-Koreában a legtöbb a tennivaló, ahol 2020-ban 31,5 százalékkal kapott többet azonos munkáért egy férfi, mint egy nő. A probléma egész Ázsiában fennáll, ha nem is ilyen mértékben: Japánban például 22,5 százalék volt az átlagos különbség tavaly. Az USA-ban és Kanadában valamivel jobb ugyan a helyzet, de ott is 16 illetve 18 százalékos az eltérés – derül ki a statista. com infografikájából.

Európában valamivel jobb a helyzet

A nők és férfiak átlagos bruttó órabére közötti különbség az EU-ban átlagosan 14,1 százalék volt az Európai Parlament 2019-es adatai alapján. A bérszakadék mértéke a tagállamok közül Észtországban a legmagasabb, de a negatív toplistában Magyarország is elöl szerepel, a hetedik helyet foglalja el 18,2 százalékkal. Ehhez jön még, hogy a nők átlagosan több órányi fizetés nélküli – vagyis láthatatlan – munkát végeznek, mint a férfiak (gyermekgondozás vagy házimunka).

Gender Gap
Forrás: statista.com

A fejlett országok közül Belgiumban a legjobb a helyzet, ahol mindössze 3,4 százalékos a bérszakadék. Érdemes azt is megjegyezni azonban, hogy az alacsony vagy egyenesen negatív bérszakadék – amikor a nők keresnek jobban – válságtünet is lehet. Azt jelezheti, hogy eltűntek a főleg férfiak által betöltött, jól fizetett pozíciók. A nők alacsonyabb presztízsű munkája nagyobb eséllyel marad mega krízisben például az oktatásban, a gyerekellátásban vagy a közigazgatásban – írja a statista.com.

Úton a megoldás felé?

Finnországban 2019-ben 17,2 százalékos volt a bérkülönbség, körülbelül akkora, mint az USA-ban – és egyébként a szomszédos Észtországban is. Egy új törvénytervezetben azt javasolja, hogy a munkahelyeknek nyilvánosságra kellene hozniuk a nemek szerinti béreket. Finnország már eddig is évente egyszer közzétette az összes állampolgár adóköteles jövedelmét.

Kérdés persze, a megoldás kormányoktól, globális szervezetektől vagy esetleg cégektől várható. A Women’s Forum for the Economy & Society, azaz a Női Fórum a Gazdaságért és a Társadalomért például egy globális vezető platform, amely egyebek mellet a nemek közti egyenlőtlenségek leküzdését tűzte ki céljául. Az évek során a Fórum több mint 60 ezer küldöttet hívott össze különböző nemzetközi találkozóira több mint 158 országból.

A Fórum kiemelt partnere a Procter & Gamble, amely a vállalaton belül globálisan minden szinten az 50-50 százalékos nemek közötti egyensúly elérésére törekszik. A vállalat munkabérekre vonatkozó adatai alapján a női munkavállalók átlagban közel 21 százalékkal keresnek többet férfi kollégáiknál.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk