Barion Pixel Az Ikrek csillagjegy: ezek miatt rendkívüli emberek a zodiákus szülöttei – Coloré

Az Ikrek csillagjegy: ezek miatt rendkívüli emberek a zodiákus szülöttei

2022. 05. 21.

Május 21. és június 21. között ünneplik születésnapjukat az Ikrek csillagjegy szülöttei. Mi jellemzi a levegő jegyű zodiákust, és vajon hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait élete folyamán?

Az Ikrek csillagjegy egyedülálló módon nemcsak görög, hanem magyar mitológiai háttérrel is rendelkezik. A görög történet szerint az Ikrek csillagkép Kasztórnak és Polluxnak állít örök emléket, akik Zeusz és Léda gyermekeiként látták meg a napvilágot, apjuk pedig – a testvéri szeretet megjutalmazása miatt – az égre helyezte őket. 

A magyar mondavilág „a két árva” néven emlegeti a csillagképet. E verzió szerint két árva gyermek élt egy faluban, ám senki nem segített rajtuk, még egy falat kenyérrel sem szánták meg őket az emberek. A gyermekek egy nap bevetették magukat az erdőbe, de sosem kerültek elő, így elterjedt, hogy Isten felhelyezte őket a mennyboltra, hogy figyelmeztetésül szolgáljanak az emberek számára az adakozás fontosságáról

ikrek, ezotéria, jellemzés
Az Ikrek csillagjegy szülöttei szeretnek a társaság középpontjában lenni. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Nem véletlen tehát, hogy az Ikrek csillagjegy szülöttei a testvériesség szellemében élik mindennapjaikat. Lételemük a csoportos közeg, a kommunikáció, imádnak az események s legfőképpen a társaság középpontjában lenni, gyakran úgy emlegetik őket, mint akik lyukat beszélnek az ember hasába. Gyors felfogóképességük és figyelmük miatt hajlamosak úgy gyűjtögetni az információkat, mint egy szivacs, ugyanakkor gyakran hiányzik belőlük az elmélyülés tehetsége: mindenről csak felszínes tudásuk van, amely viszont bőven elég ahhoz, hogy megfelelő helyet küzdjenek ki maguknak családjukban és a baráti társaságban. 

A zodiákus szülötteire jellemző a kettősség: semmit nem hisznek el, csak azt, aminek utána járnak, s így megbizonyosodnak arról, hogy az információ helyes. Nehéz velük vitázni, mivel logikai következtetéseik csupán a vita megnyerését szolgálják, ezért gyakran érheti őket az a vád, hogy nincs tartásuk, szilárd véleményük.

Egy problémás helyzetet általában addig csűrnek-csavarnak, amíg maguk kerekednek felül a tárgyalásban, kiváló szónoki képességeik pedig gyakran hozzásegítik őket a győzelemhez. 

A csillagjegy szülöttei imádnak utazni, leginkább ez a tevékenység elégíti ki a folyamatos újdonság-igényüket. Nyitott jellemük kifizetődik, bármerre járjanak is, hiszen könnyen tudnak alkalmazkodni a változó környezethez. Ugyanakkor jellemző rájuk, hogy két végén égetik a gyertyát, azaz olyannyira belelovalják magukat az újabb és újabb kihívásokba, hogy félő, hamar kiégnek – ekkor neurotikussá válhatnak. Az újdonságra való törekvés párkapcsolati szinten is begyűrűzik az életükbe, viszont, ha egy kapcsolatban nem érzik jól magukat, inkább továbbállnak, nem jellemző rájuk az alakoskodás vagy mások átverése. 

Szexuális életük általában rendkívül változatos, ritkán ragadnak le az első partnernél: először ki kell élniük magukat, hogy tapasztalatokkal felvértezve vágjanak bele a hosszú távú elköteleződésbe. Érdekes módon az ikrek nem rettennek meg a magánytól, egyedülléttől sem, sőt, szívesebben élik életüket így, minthogy olyannal töltsék, aki nem elégíti ki szükségleteiket és vágyaikat. 

ikrek, ezotéria, jellemzés
Az Ikrek csillagjegy képviselői általában sokoldalú munkaerőnek bizonyulnak. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Az ikrek csillagjegy képviselői általában sokoldalú munkaerőként jellemezhetők: kiváló kommunikációs képességeik alkalmassá teszik őket a kereskedelmi tevékenységekre, magabiztos jellemük pedig garancia az önálló munkavégzésre. Mivel nem szeretik a kötöttségeket, az Ikrek (ellentétben a Bakokkal) nem túl megbízható dolgozók, nem róluk mintázzák Sztahanov szobrát, viszont kivirágozhatnak az olyan munkahelyeken, ahol zajlik az élet, lehetőleg hangosan. Elvitathatatlan viszont, hogy nagyszerű analizálók, kiváló a helyzetfelismerő képességük, s megvan rá a tehetségük, hogy úgy alakítsák az eseményeket, ahogy az nekik a legjobb. 

Az Ikrek csillagjegy szülöttei általában nem a szülőség mintaképei: gyakran éri őket az a kritika, hogy nem figyelnek eléggé oda csemetéikre. A szülő-gyermek közti mély beszélgetésekre nem otthon, a négy fal között kerítenek sort, sokkal inkább az autóban vagy egy kiránduláson hozakodnak elő a megbeszélnivaló teendőkkel. Mozgalmas életvitelükbe nehezen fér bele egy gyermek, így jellemző rájuk, hogy kortársaikhoz képest későn válnak csak szülővé, amikor már érettnek érzik magukat a feladathoz. 

Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy az Ikreknek is megvannak mind a negatív mind a pozitív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítani magadban személyiséged jellegzetességeit, így könnyebben aknázhatod ki őket életed során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix