Barion Pixel Így gondoskodj magadról csillagjegyed szerint, ha elkerülnéd a koronavírust és az influenzát – Coloré

Így gondoskodj magadról csillagjegyed szerint, ha elkerülnéd a koronavírust és az influenzát

2023. 12. 15.

Nem elég vitaminokat szedni és sálat húzni, a téli öngondoskodás a lélek ápolásáról és a feltöltődésről is szól.

Ahogy belépünk a természet álmos időszakába, módosítanunk kell szokásainkon is, ha energiaszintünket egészségesen és egyensúlyban szeretnénk tartani. Ez sokkal nehezebb így télen, hiszen rövidebbek a nappalok, többet van sötét és hideg, befelé fordulónak érezzük a világot, még akkor is, ha az egyik legszebb ünnep időszaka is ez. Könnyedén csökkenhet a motivációnk, mind a kapcsolatainkban, mind a munkahelyünkön, ha nem figyelünk oda a testünk, a lelkünk, a szellemünk ápolására. A téli öngondoskodás praktikáiban segíthet a csillagjegyük is eligazodni.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Tűz jegyek (Kos, oroszlán, Nyilas)

A lobbanékony, fejben erős csillagjegyek nem árt, ha nemes részüket, a kobakot melegen óvják ebben az időszakban. Bár csábító lehet ilyenkor is a kávé és az alkohol, ami fűti ezeket a jegyeket, jobb, ha belülről inkább teákkal, esetleg alkoholmentes punccsal, forrócsokival hevítik magukat. Ajánlott kipróbálni a kava kava, a maca vagy ashwagandha gyógynövények teáját. Ezek a szenvedélyes, indulatos, kolerikus személyiségek holdkő kristállyal is töltekezhetnek. Kerüljék viszont a túl sok cukrot!

Légi jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A szangvinikus csillagjegyek könnyedek, mozgékonyak, kötetlenek, nehezen maradnak egy helyben ebben az időszakban. Kellemes, aktív feltöltődés lehet számukra a téli sportok és a társasági élet. Ha szeretnének kicsit befelé figyelni, a kíváncsiságukat kielégítheti egy jó könyv is, ami spirituálisan is útmutató lehet a következő évre.

Föld jegyek (Bika, Szűz, Bak)

Ezeknek a nyugodt, melankolikus csillagjegyeknek nem is okoz olyan nagy gondot befelé fordulni, vigyázniuk inkább arra kell, hogy ez ne csapjon át téli depresszióba. A feketeborsos ételek, a jó forró levesek, a jalapeno és a chilipaprika segíthetnek óvni őket a hidegtől és a fáradtságtól, hiszen extra energiát igényel a szervezetük felmelegítése ilyenkor. Meditáljanak, hallgassanak hangtál relaxációt, párologtassanak levendula, rózsa vagy jázmin illóolajat. Ha pedig tettre készek, váltsanak színházjegyet.

csillagjegy
Forrás:Unsplash

Víz jegyek (Rák, Skorpió, Halak)

Bár ezek a flegmatikus csillagjegyek eléggé különböznek egymástól, van átfedés, ami a téli feltöltődést illeti. Jól járnak egy kis méregtelenítéssel, vagy egy rövid böjttel, ezután pedig vessék bele magukat valamilyen művészeti tevékenységbe. Az érzelmi kapcsolódás nagyon fontos ezeknek a csillagjegyeknek, ezért csatlakozhatnak csoportos meditációhoz vagy ha van kivel, akkor az erotika oltárán is áldozhatnak a kandalló ropogó tüze mellett.

Borítókép forrása: Unsplash