Barion Pixel Ilyenek a bikák: makacsság és kiegyensúlyozottság jellemzi a csillagjegy szülötteit – Coloré

Ilyenek a bikák: makacsság és kiegyensúlyozottság jellemzi a csillagjegy szülötteit

2022. 04. 20.

Április 20. és május 21. között ünneplik születésnapjukat a bika csillagjegy szülöttei. Mi jellemzi a föld jegyű zodiákust, és vajon hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait?

A barlangrajzok alapján úgy tartják, a bika csillagkép olyan ősi múltra tekint vissza, hogy valószínűleg már a rézkorban és a kőkorszakban is ismerték. Ami bizonyos, hogy bikakultusz felfedezhető volt a korai Mezopotámiában és Krétán is, utóbbi esetben a görögök már mítoszt is kapcsoltak hozzá: Zeusz fehér bika képében rabolta el Európé főníciai hercegnőt, majd kiúszott vele az említett szigetre. Emellett Hercules (Héraklész) történetei kapcsán is találkozhatunk bikával, hiszen a hős (szintén Kréta szigetén) megszelídítette a Poszeidón által megőrjített állatot. 

Nem véletlen, hogy a bika csillagjegy szülöttei sok hasonlóságot mutatnak a zodiákus szimbólumával. A bikák általában nyugodt, gyakorlatias emberek, nem szeretik a félbehagyott munkát. Dacos jellemük leginkább akkor mutatkozik meg, ha ellent mondunk nekik, ekkor meglepő ellenállásba ütközhetünk. Ritkán jönnek ki a sodrukból, de ha mégis, akkor jobb nem a közelükben tartózkodni, pusztító lehet a haragjuk, emellett igen nehéz kibékíteni őket. 

bika, csillagjegy
A bika csillagjegy szülöttei befolyásolhatatlan jellemmel bírnakKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Az egyébként földjegyű csillagjegy szülöttei hajlamosak a végtelenségig kitartani elképzeléseik mellett, lényegében befolyásolhatatlanok. Pénzügyek tekintetében elődjeik, a kosok teljes ellentétei: általában kerülik a bizonytalanságot, az egyenes úton megszerezhető javakban hisznek: nem szeretik a mismásolást, a hazugságokat, általában végtelenül egyenes emberek. Mivel hajlamosak a nehezebb utat választani, ha pénzszerzésről van szó, jellemző rájuk némi fukarság, ám szeretteikkel egyébként örömmel osztoznak a javaikon. Ne tévesszen meg minket szívélyes jellemük: a bika csillagjegy szülöttei nem hagyják kihasználni magukat, sőt, mivel kiváló érzelmi radarokkal rendelkeznek, hamar kiszagolják a hamisságot. Nehéz, szinte lehetetlen hazudni nekik. 

A zodiákus szülöttei általában a harmónia és nyugalom megtestesült szobrai. Gyakran megbízható társak, kiváló szeretők. Jellemükből fakadóan nehezen szánják rá magukat a házasságra, előtte sok szituációban felmérik választottjuk viselkedését, szokásait, érzelmi és gyakorlati tulajdonságait, majd a részletes kiértékelés után döntenek csak az elköteleződés mellett. A bika csillagjegy szülöttei mellett viszont ne számítsunk finomkodásra, burkolt, romantikus érzelemnyilvánításokra, mert az nem az erősségük. Jellemüknél fogva az őszinte kommunikációban hisznek, amely néha ugyan fájdalmas lehet, mégis tisztább, mint a kimondatlan érzések, gondolatok. 

A bikák általában nagy szeretettel adóznak partnereik felé, pláne, ha az gyakran megnevetteti őket. Ha életük fő pilléreit sorrendbe kellene rakni, első helyen az ételek élvezete, második helyen a szex, harmadik helyen pedig a munka állna. S ha már munka: a csillagjegy szülöttei általában jó vezetők, hiszen körültekintően és precízen végzik munkájukat, viszont ugyanezt várják el beosztottjaiktól is. Nem szeretik viszont az újításokat, sok időbe telik, mire megemésztenek egy-egy új gondolatot. Általában beosztottként is megállják a helyüket, hiszen stabil munkaerőnek számítanak, akik egyébként nagy teherbírásúak. Gyakori, hogy nem törődnek azzal, ki-mennyit keres körülöttük, a lényeg, hogy őket fizessék meg. Komolyan veszik a pontosságot, a káoszt viszont ennél fogva megvetik.

bika, csillagjegy, jellemzés
A bika zodiákus szülöttei számára fontos a családKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A bika csillagjegy szülöttei általában erősen kötődnek családjukhoz. Gyermekeiknek igyekeznek minden földi jót biztosítani, de ez a gondolkodásmód sajnos gyakran csak az anyagiakra korlátozódik. Ne értsük félre, a bikák érzelmes jellemek, ugyanakkor ezeket a fizikai síkon tudják leginkább kifejezésre juttatni. Makacs természetük miatt általában annak örülnek, ha szeretteik közvetlen közelükben, mindössze karnyújtásnyira vannak tőlük, szeretetük ezért gyakran birtokló, néha fojtogató árnyalatokat ölthet. A bikák gyermekként a kiegyensúlyozottság mintaképei: belőlük kerülnek ki az osztály mintadiákjai. Segítőkészségük és figyelmes, egyébként gyengéd természetük miatt gyakran szárnyaik alá veszik elesettebb társaikat, felkarolják őket. 

Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy a bikának is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítani magadban személyiséged jellegzetességeit, így könnyebben aknázhatod ki őket életed során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix