Barion Pixel Kristályok mágikus világa: az ásványkarkötők gyógyító energiái – Coloré

Kristályok mágikus világa: az ásványkarkötők gyógyító energiái

2024. 06. 06.

Az ásványkarkötők egyre népszerűbbek azok körében, akik hisznek a holisztikus gyógyászatban és szeretik a kézzel készült, természetes kiegészítőket. Sokan úgy vélik, hogy ezek az ékszerek nemcsak szépek, hanem különleges gyógyító hatásokkal is rendelkeznek, amelyek segíthetnek számukra az egyensúly megteremtésében és a testi-lelki harmónia elérésében. Dékány Szimonettával, a Szimonetta Minerals tulajdonosával készítettünk interjút arról, hogy szerinte miért ilyen népszerűek mostanában az ásványkarkötők.

Img 597f8e3af698e8a10128760a24da08ba V
Dékány Szimonetta, fotó: Vida Balázs

Coloré: Miért kezdtél el ásványkarkötőkkel foglalkozni, és mennyire hittél azelőtt abban, hogy ezeknek a féldrágaköveknek gyógyító hatásai lehetnek?

Dékány Szimonetta: Azért kezdtem el ásványékszerekkel foglalkozni, mert ha láttam egy ásványkarkötőt azt éreztem, hogy ,,vonz”. Szerettem volna kipróbálni és elsajátítani a felhasználását olyan módon, hogy mindenki szívesen viselje magán. Korábban is éreztem, hogy az ásványoknak lehetnek inspiráló vagy gyógyító hatásaik, azonban nem ástam annyira bele magam a témába.

Img 54be90dc1b658830d4f3d02b80ac1e21 V
fotó: Dékány Szimonetta

Coloré: Azon túl, hogy ezek a szép kövek csinos kiegészítőink lehetnek, sokan úgy vélik, hogy pozitív élettani hatásokkal is rendelkeznek. Te ezt miként tapasztalod? Mik a visszajelzések? 

Dékány Szimonetta: Sokan először csak az esztétikai kinézet miatt rendelnek. Másodjára már tudatosabban. Azt látom, hogy sok embert ,,megbabonáz”, és egyre jobban kezdik érdekelni őket a lehetséges hatásaik, és a vásárlók is próbálnak utánaolvasni az ásványok működésének, és az alapján elkészíttetni az ékszereiket, amire épp a testük vagy lelkük leginkább vágyik.

Coloré: Milyen szerepe van az ásványkarkötőknek az egészségmegőrzésben és a holisztikus gyógyítàsban?

Dékány Szimonetta: Az ásványkarkötőknek a holisztikus gyógyításban és az egészségmegőrzésben fontos szerepük van. Sokan hisznek abban, hogy az egyes ásványoknak különféle energetikai tulajdonságaik vannak, amelyek hatással lehetnek az emberi testre és lélekre. Például, a rózsakvarc gyakran kapcsolódik a szeretethez és a nyugalomhoz, míg a jáde a bőség és a harmónia szimbóluma lehet. A karkötők viselése ezen ásványokból készült formában lehetőséget ad arra, hogy ezek az energiák közel legyenek hozzánk mindennapi életünk során, és segíthessenek egyensúlyt teremteni a testünkben és az elménkben. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ilyen jellegű gyógyító hatásoknak nincs tudományos bizonyítéka, és az ásványkarkötők viselése inkább személyes hiten alapul.

Img 052bafaf8e4252aedf40f401c8162eac V
Dékány Szimonetta, fotó: Vida Balázs

Coloré: Melyik ásványkarkötő mire használható?

Dékány Szimonetta: A leggyakrabban az ónix ásványt keresik, ami sokak visszajelzése szerint stabilizáló és védelmező tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a stressz és a félelem csökkentésében, valamint növeli a belső erőt és az önuralmat. Az ónixnak gyakran tulajdonítják a negatív energiák elnyelését és a pozitív energiák megerősítését is. Emellett segíthet a belső harmónia és az egyensúly megteremtésében. Amit még nagyon szeretnek a vásárlók az a hegyikristály, ami egy igazi jolly joker. A hegyikristály az egyik legismertebb ásvány a spirituális és energetikai gyakorlatokban. Sokak úgy érzik, hogy tisztító és energiát harmonizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A hegyikristály gyakran kapcsolódik a tisztasághoz, a tiszta tudathoz és a magasabb rezgésszintekhez, emellett segíthet az energiaáramlás fokozásában és a negatív energiák eloszlatásában is. Sok ember használja meditációhoz, a belső békéjük és egyensúlyuk megtalálásához.

Img A6c8366e1a3d4057b3775f5f1ae4ed93 V
Dékány Szimonetta, fotó: Vida Balázs

Coloré: Hogyan választod ki az ásványokat egy karkötőhöz? Mik most a legtrendibb kombinációk?

Dékány Szimonetta: Az ásványokat általában úgy választom ki, hogy azoknak a lehető legerősebb legyen a hatása. Figyelembe veszem azt is, hogy melyik ásvány melyiket erősíti. A legfőbb szempont azonban mindig a vásárló igénye. Ha ő például csak a színek vagy esztétika alapján választ, akkor azt veszem figyelembe. Fontos megjegyezni, hogy nincs rossz választás, mindig úgy választunk egy ásvány ékszert, hogy melyik az, ami a legjobban ,,hív” minket. A legtrendibbek jelenleg a tavaszias színekből álló kombinációk. Az emberek szeretik az élettelteli színeket, főleg a téli időszak után.

Coloré: Milyen módon befolyásolhatja az ásványok különböző színvilága és összetétele az emberi testet és az energiarendszerét?

Dékány Szimonetta: Az ásványok különböző színe és összetétele különböző módon befolyásolhatja az emberi testet és energiarendszerét. Például a vörös vagy narancssárga ásványokat gyakran kapcsolják a gyökér- és szexcsakrákhoz, azaz a túléléshez, míg a zöld ásványokat a szívcsakrához és a szeretethez. Az ásványok színei, tulajdonságai és rezgésszintjei más és más hatásokat eredményezhetnek a testben és az energiarendszerben. Például a hegyikristálynak vagy az ametisztnek magas rezgésszintje van, ezért ezek az ásványok tisztító és harmonizáló hatással lehetnek az energiarendszerre, a hematit pedig vasban gazdag összetétele miatt segíthet a vérkeringés javításában és a földelésben. Azt szoktam mondani, hogy mindig az a legfontosabb, hogy hallgassunk a saját testünk jelzéseire és intuícióinkra, amikor kiválasztjuk az ásványokat magunknak, hiszen a belső hangunk mindig tudja, mire van éppen szükségünk.

Semi Precious Stones Bracelet
fotó: Gettyimages

Coloré: Milyen konkrét problémákra vagy állapotokra lehetnek hatékonyak az ásványok gyógyító tulajdonságai?

Dékány Szimonetta: Sokan úgy vélik, hogy a stressz és szorongás csökkentésében az ametiszt, a rózsakvarc vagy az ónix segíthet, hiszen ezeknek nyugtató hatást tulajdonítanak. A hematit vagy a jáde pedig segíthetnek a fizikai fájdalom enyhítésében és a test energetikai egyensúlyának helyreállításában. Alvásproblémákra, termékenység fokozására a holdkő lehet segítségünkre.

0 /eletmod/ezoteria/asvanykarkotok-gyogyito-energiai/