Barion Pixel Ez a támogató ásványod a csillagjegyed alapján – Coloré

Ez a támogató ásványod a csillagjegyed alapján

2022. 09. 04.

Az ásványok ereje nem csak mendemonda. Csillagjegyed alapján megtalálhatod azt az ásványt, ami segít átlendülni a nehéz napokon.

Az, hogy az ásványok erővel bírnak nem csak egy boszorkányos hiedelem. Egyes ásványok ugyanis csillagjegyünk alapján egész éltünkben képesek erősíteni bennünket a nehéz pillanatokban. Ezek az apró színes kis gyöngyök sokkal többre képesek, mint gondolnák. Makra Noémi alternatív önismereti tanácsadó, One Brain kineziológia konzulenssel az ásványok erejéről beszélgettünk.

ásvány
kép forrása: Makra Noémi

Hogyan kerültél kapcsolatba az ásványokkal?

Segítőként nyitott szemmel járok, ha az alternatív lehetőségekről van szó, ám az ásványok iránti szeretetem jóval messzebbre, gyerekkoromba nyúlik vissza. Emlékszem, egy ópusztaszeri osztálykirándulás alkalmával a szuvenírboltban szúrtam ki azt a kis zöld követ, ami diszkrét csillámdarabjaival egészen elbűvölt, és nyomban a nyakamba akasztottam, mintha varázserővel bírna. Ma már tudom, hogy ez az ásvány aventurin névre hallgat, és bár mágikusnak nem mondható, azóta is őrzöm az ékszeres dobozomban.

Mikor jött el a pont amikor indíttatást éreztél arra, hogy ékszereket készíts ásványokból?

Amikor elkezdtem kineziológiával foglalkozni szinte adta magát, hogy az ásványokkal kapcsolatos ismereteimet és tapasztalataimat a klienseim támogatására ásványkarkötők formájában adom át – így indult, s azóta megannyi általam készített ékszer lelt már gazdára. Mondhatnánk azt is, hogy tipikus Bika jegyűként nem is olyan meglepő, hogy a szellemi tudásom az anyagban ölt testet és képviseli a szépséget, amolyan Vénuszi örömöt és harmóniát hozva nem csak számomra, hanem azoknak is, akiknek készül.

ásvány csillagjegy
kép forrása: Makra Noémi

Hogyan tudjuk az ásványokat az asztrológiai jelünknek megfelelően használni?

Az ásványokba maga a természet zárta bele azt a fajta ősi bölcsességet, amely ráhangol a megfelelő rezgésszintre, ám sokan nem tudják merre induljanak, ha kristályokat szeretnének használni. Szerencsére a csillagos égbolt ebben is utat mutathat. Nemrég egy egészen hiánypótló olvasmány került a kezeim közé, Ládonyi János – Stellala című könyve, amelyben a szerző teljesen új megvilágításba helyezi az asztrológiát és vele együtt a csillagjegyeket. Ahogyan ő hívja „zodiákuspucolásra” van szükségünk ahhoz, hogy meglássuk milyen életre lehetünk hivatottak, ha úgy tekintünk csillagainkra, mint csendes idegenvezetőkre a boldogság felé vezető úton. Ez a fajta pozitív, életigenlő szemlélet nagyon szimpatikus számomra, és remek inspirációként szolgál, ha a csillagjegyeket szeretném a megfelelő ásványokkal megtámogatni.

ásvány csillagjegy
kép forrása: Makra Noémi

Ásványok és csillagjegyek

Milyen ásványokat ajánlanál a 12 jegy szülötteinek a hétköznapokban?

KOS

A lelkes, tüzes, gyorsan reagáló Kos számára egy stabilitást és földelést nyújtó jáspis ideális választás lehet, hogy mindig a megfelelő döntést hozza meg. Ha ennek a jegynek a szülötte szeretné faltörő erőit egy cél felé irányítani, akkor az apatit vagy a hematit segíthetik a ráhangolódást és az összpontosítást.

BIKA

A teremtő energiákat kézzel foghatóvá transzformáló Bika számára a termékenységet (nemcsak testi szinten) támogató, kiegyensúlyozó jáde nagyszerű társ lehet a mindennapokban. Valószínűleg sok bika hölgynek csillan fel a szeme, ha azt mondom, hogy a szeretet kövének, a rózsakvarcnak az energiáira a jegy szülöttei a legfogékonyabbak a harmónia, a szépség és az egyensúly elérése érdekében.

IKREK

Az Ikrek jegy szülöttében összpontosuló kifogyhatatlan tudásvágyhoz talán az agyféltekéket összehangoló, idegrendszert támogató tigrisszem passzol a leginkább, de ha bátorságra és magabiztosságra van szüksége az előre haladáshoz, akkor a karneol tudja feltölteni. Amikor az Ikrek eltávolodik játékos könnyedségétől a borostyán segíthet neki visszatalálni a gondtalanság ösvényeire.

RÁK

Rendkívül érzelmes jegy, ezért azt gondolom, hogy számára nélkülözhetetlen a mindennapokban az achát, amely erőteljes stabilizáló kő. Bár lassan fejti ki hatását, mégis egészen mélyen képes hatni az önbizalomra és hosszú távon segít kordában tartani az érzelmeket. Akárcsak a holdkő, ami amellett, hogy erőteljes érzelmi szabályozó, emlékeztet az élet ciklikusságára, felkészít az új életszakaszokra. Ha a Rák úgy érzi, inkább hátrafelé venné az irányt, akkor ez az ásvány nyitottá teszi az új kezdetekre és menetirányba állítja.

OROSZLÁN

Mi sem passzolhatna jobban a fenséges Oroszlánhoz, mint a larimár. A békét sugárzó atlantiszi kő rendkívül különleges és magas rezgésű, békét, nyugalmat, türelmet ad. Szintén jó választás lehet a szívcsakrára előnyösen ható aventurin, amely megszabadít a felesleges érzelmektől, leolvasztva az érzelmi terheket az Oroszlán szívről.

SZŰZ

A rendszerezésben verhetetlen, pedáns Szűz számára a kalcedon segíthet megtalálni a mindennapos hajtásban az örömöt és a békét. Egyfajta belső nyugalmat ad számára, amellyel könnyedén leküzdheti az akadályokat, emellett a kommunikációját is magabiztossá teszi. A Szűz nagyon jó érzékkel látja az apró részleteket a nagy egészben. Az új információk befogadásában és az új meglátások kialakításában ad energiát a szodalit, amely abban is segíti, hogy bátran felvállalja önmagát.

MÉRLEG

Ha Mérleg, akkor rögtön az egyensúlyra törekvés jut eszünkbe, melyben a jegy szülöttei valóban élen járnak. A Mérlegek képesek meglátni az érem mindkét oldalát, ebben nyújthat támogatást nekik az amazonit, továbbá segít, hogy képesek legyenek álláspontjukat szeretetteljesen kommunikálni és mások számára is befogadhatóvá tenni. Ha a túlzott harmóniára törekvés elbizonytalanítaná a saját elképzeléseiben, akkor segítségül hívhatja a türkiz energiáját, ami növeli a kreativitást és kizárja a külső befolyást.

SKORPIÓ

Az energikus Skorpiónak az élet iránti lelkesedését garantáltan fenntartja a malachit. Ez az intenzív zöld színű ásvány fokozza a képzelőerőt és segít az önkifejezésben. Amennyire szenvedélyes egy Skorpió, legalább annyira érzékeny is, ezért ha kimozdul a flow-ból, akkor a vörös gránát képes újratölteni és földelni, hogy ismét a megszokott kíváncsiságával szemlélje az életet.

NYILAS

A bölcs Nyilas számára az élet folyamatos tanulás, ezért ebben a lendületben fontos, hogy tudjon kapcsolódni a gyökereihez is. Ebben támogathatja a füstkvarc, amely elnyeli a környezetből érkező negatív energiákat és belső stabilitást ad. Amikor a túlzott igazságérzet blokkolja a kompromisszumkészségét, akkor a lapis lazuli lehet a segítségére. Ez az aranylóan csillámló kék kő a gondolatok lecsendesítése által segíti a tudat magasabb rendű működését is.

BAK

A Bak igazi megvalósító. Gyakorlatias, ezért a labradorit erősíti a kitartását és mint a fény hozója, segít meglátni a legpraktikusabb megoldást, miközben maximális biztonságérzetet nyújt számára. Fontos neki, hogy a munka világában szépen haladjon előre a ranglétrán, amihez az onix, mint az önmegvalósítás köve támogató energiákat adhat.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő életében fontos a függetlenségének megtartása, ebben az áramlásban a mozgékonyságot a fluorit rezgései tudják éltetni. Segít, hogy változatossá tegye az életét, találékonnyá és lendületessé teszi a jegy szülötteit. Ugyanakkor fontos számára, hogy nyughatatlansága ne szakítsa meg a jelennel való kapcsolatát, amiben az ametiszt, mint erős meditációs ásvány jelenthet megoldást.

HALAK

Az érzékeny Halaknak erőt és bátorságot ad az akvamarin, amely a legenda szerint a tengeren utazók szerencseköve is. Ha a Halak úgy érzi nem tudja meglovagolni érzelmi hullámvasútjait, akkor ez az ásvány megnyugtatja és feloldja sötét gondolatait. A védettség érzését és a lelki mérgektől való megszabadulást a krizopráz segítheti, ami egyúttal növeli az önbizalmat és segít, hogy a Halak képes legyen nemet mondani, ha kihasználható helyzetbe kerül.

ásvány
kép forrása: Makra Noémi

Makra Noémi alternatív önismereti tanácsadó, One Brain kineziológia konzulens. 1989-ben született Orosházán, jelenleg Szegeden él. 2018-ban kezdett kineziológiával foglalkozni Detkovics Éva tanítványaként, jelenleg a One Brain/Three in One Concepts képzési út haladó szintű hallgatója. Segítségnyújtását a Lélekpiszkáló oldal felkeresésével lehet igénybevenni.