Gyógyító kristályok

2020. 11. 24.

A közelmúltban az európai és amerikai felnőtteknél az úgynevezett kiegészítő és alternatív orvoslás javában felértékelődtek. Ez magában foglal mindent az akupunktúrától és a jógától kezdve a tai chiig, sőt a gyógyító kristályokig is. Valószínűleg hallottál már embereket beszélni és mutogatni ezeket a gyönyörű köveket. De lehet, hogy még nem tudod, mit is kínálhatnak neked.

Számos különböző típusú kristály létezik, amelyek mindegyike tele van saját gyógyító képességeivel az elme, a test és a lélek számára. Ismerői úgy gondolják, hogy elősegítik a jó energiák áramlását, és segítenek megszabadítani a testet és az elmét a negatív energiától.

Történelmileg a kristályokat az orvostudomány ősi formáinak nevezik, a hinduizmusból és a buddhizmusból kölcsönzött filozófiákkal. Fontos azonban tudni, hogy nincs tudományos bizonyíték a kristályok használatának alátámasztására, ennek ellenére az embereket továbbra is vonzza a színe és a szépsége. Ennek az öngondoskodási élménynek a kulcsa az éberség, az elmélkedés és az elfogadás. Például megbízható forrásból kiderült, hogy az ember elméjének sokkal nagyobb gyógyító ereje lehet, mint amennyire gondoltuk volna.

Annak ellenére, hogy nincs sok tudományos támogatottsága a kristályoknak, számos ember esküszik az erejére. Tehát, ha kíváncsi vagy arra, hogy adj-e esélyt nekik, mindenképpen tartsd nyitva az elméd, és nézd meg, mit tehetnek az egyes követek számodra.

Az folyamat elősegítése érdekében összeállítottunk egy átfogó összesítést a legnépszerűbb kristályok közül.

Különböző típusú gyógyító kristályok

ezo141

Tiszta kvarc

Ezt a fehér kristályt „mestergyógyásznak” tekintik. Állítólag felerősíti az energiákat azáltal, hogy tárolja, felszabadítja és szabályozza azokat. Azt is mondják, hogy segíti a koncentrációt és a memóriát. Állítják, hogy a tiszta kristályok stimulálják az immunrendszert és kiegyensúlyozzák az egész testet. Ez a kő gyakran párosul más fajtákkal, mint a rózsakvarc, hogy segítse és erősítse a jó tulajdonságokat.

Rózsakvarc

Ahogy a szín is sugallhatja, ez a rózsaszínű kő a szerelemről szól. Állítólag segít a bizalom és a harmónia helyreállításában a különféle emberi kapcsolatokban, miközben javítja szoros érzelmeinket. Azt is állítják, hogy segít a kényelem és a nyugalom bebiztosításában a bánat idején.

Azonban minden csak más emberekről szól, a rózsakvarc állítólag szeretetet, tiszteletet, bizalmat és értéket is kölcsönöz a használójánál – amit mindannyian használhatnánk a mindennapokban.

Jáspis

Ezt a sima kristályt „legfőbb ápolónak” nevezik. Azt mondják, hogy felhatalmazza a szellemet a stressz idején azáltal, hogy felkészít a teljes “megjelenésre”. Szakértők szerint megvéd téged és elnyeli a negatív hangulatot, miközben felerősíti a bátorságot, a gyors gondolkodást és a magabiztosságot. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek különösen hasznosak a fontos kérdések megvitatásában.

Obszidián

Egy intenzíven védő kő, állítólag védő pajzsot képez a fizikai és érzelmi negativitás ellen. Azt is mondják, hogy segít megszabadulni az érzelmi elzárkózástól és elősegíti az erő, az egyenesség és az együttérzés tulajdonságait. Fizikai tested számára segíti az emésztést és a méregtelenítést, ugyanakkor csökkentheti a fájdalmat és a görcsöket.

Képek forrása: pixabay.com