Barion Pixel A rubin hatása a szerelmi életünkben is megmutatkozik (x) – Coloré

A rubin hatása a szerelmi életünkben is megmutatkozik (x)

2022. 06. 15.

Milyen területeken mutatkozik meg az egyik legértékesebb drágakövünk, a rubin hatása a mindennapokban? A mostani cikkünkben ennek az igencsak izgalmas témának jártunk utána.

Honnan ered az elnevezése?

A rubin beszédes név, a latin „rubeus” szóból ered, ami pirosat jelent, utalva a drágakő bámulatosan szép színére.

A tűz lángoló ereje kőbe zárva

A rubin a szenvedély, a tűz drágaköve. Magában hordozza a tűz mindent felperzselő erejét – ez a perzselő erő azonban nemcsak pusztít, de teremt, átalakít is.

Rubin Hatasa Ekszer Elek Colore.hu
Forrás: pixabay,com

Szenvedély és szerelem lángoló kereszttüzében

A rubint sokan az életöröm, a túlfűtött érzelmi állapot kövének tartják. Sokan úgy gondolják, a rubin hatása elsősorban a szerelmi életünkben teljesedik ki. Ez egyaránt értendő testi és lelki vonatkozásban is. Mivel felébreszti a bennünk szunnyadó életkedvet, segít jobban megélni az érzéseinket is. Erősíti az elkötelezettségünket a párunk iránt, emellett pedig a szexuális étvágyra is jó hatással lehet. A rubin hatása emellett a harmónia megteremtésében is megmutatkozik, támogatja ugyanis az érzelmi stabilitásunkat. A régmúltban úgy tartották, a csodálatosan szép drágakő megvédi a viselőjét a negatív érzelmi befolyásoktól, így megóvja az esetleges félrelépéstől is.

A rubin hatása: formáljuk át a negatív érzéseinket pozitívvá

A drágakő segíthet a bennünk tomboló harag, bosszúvágy és hasonló negatív töltetű érzések pozitívvá alakításában. Többen például a magabiztosságuk erősítése érdekében viselnek rubin ékszereket, amelyek egyébként támogathatnak bennünket az útkeresés során is.

Milyen testi hatásai lehetnek a rubinnak?

A kristály- és ásványgyógyászat elkötelezett hívei szerint, a rubin segíthet minimalizálni az allergia kellemetlen tüneteit. A drágakő alapvetően a vérrel kapcsolatos betegségek (például vérszegénység, különféle vérellátási zavarok) leküzdésében erősíthet meg minket. A rubin emellett jótékony hatással lehet a hormonális zavarokra is, és optimalizálhatja a koleszterinszintet is. A rubint sokan a fiatalság kövének tartják, mivel segíthet eltolni az öregedéssel járó első jellegzetességek megjelenését.