A pénzzel való bánásmód fejleszthető: készíts gazdagság vázát!

2021. 12. 26.

A pénz nem minden, de nagyon is jó, ha van. Sőt a boldogulásunk alapjaként tekintünk a fizetőeszközre. Ha kevés van belőle, te mit csinálsz?

Saját életünkben is tapasztalhatjuk a pénz jelentőségét és fontosságát. Annak hiánya sok fejfájást okoz és azért dolgozunk, hogy előteremtsük. A munka mellett azonban más is segíthet a gyarapodásban. Ha jól jönne némi extra segítség, fordulj az univerzum felé. Tudod mit tegyél?

Egy váza az anyagi javakért

Van egy jó hírünk, nem kell a vázát saját kezeiddel elkészíteni, hiszen akkor értened kellene az üvegfújás mesterségéhez. Szerencsére elégséges, ha a vázát megvásárlod. Van, amit még tisztázni érdemes: nemcsak a sok pénz megszerzésére irányulhat a figyelem. Az anyagi javak megtartása talán legalább annyira fontos. A váza tehát abban is segítségedre lehet, hogy a megszerzett pénzt gondosan és észszerűen be tudd osztani.

A gazdagság váza hatása
Gazdagodj! / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Hogyan készítsd el a saját vázádat?

Tudatos vásárlásra van szükség, mert a megfelelő darab színe átlátszó üveg, zöld vagy kék, esetleg fekete és az ideális anyag pedig fa, üveg, nád vagy bambusz. Ha azt gondolod, hogy rátaláltál a tökéletes darabra, akkor még mindig figyelned szükséges a váza alakjára, ugyanis az is jelzésértékű. Válassz széles szájú darabot, hogy akár a kezed is beleférjen. A nyaka elkeskenyedhet ugyan, de a hasa megint csak öblös legyen. Ezzel segíted, hogy a gazdagság könnyen beáramolhasson hozzád, de nehezebben távozzon: azaz bele tudj nyúlni a vázába szükség esetén, de az mégse történhessen olyan könnyedén. A váza alakja tehát nevelő célzatú, vagyis nem zsugoriskodásra, de mérsékletességre, a pénz megfogására ösztönöz.

Váza színe és alakja
Ügyelj az ideális színre és alakra is! / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha megvan a váza, akkor következik a feltöltése. Mindenképp kerüljön bele:

  • mák,
  • bab,
  • lencse,
  • búza,
  • rizs.
A gazdagság vázába kerüljön
Az sem mindegy, hogy mivel töltöd meg a vázát / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ami még helyet kaphat a bőség vázában:

  • föld, amelyet egy jómódú embertől kapsz,
  • néhány ásvány vagy kő, úgymint borostyán, jáde, citrin, sárga achát, tigrisszem,
  • teknős vagy aranyhal szimbólum,
  • jelenleg is forgalomban lévő papírpénz. (A fémpénz nem igazán megfelelő, mert az apránként befolyó bevételt vonz be).

A Feng Shui szerint a gazdagság vázádat az otthonod dél-keleti, a gazdagság és siker életterületén kell elhelyezni, méghozzá olyan helyen, amely elzárt és egyáltalán nem figyelmet felkeltő, hivalkodó. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön át más életterületre, mert ott kárt tehet (egészségben, szerelemben stb.). Mielőtt kihelyeznéd a vázádat, ott takaríts, tisztítsd meg a területet, szabadulj meg felesleges holmiktól is.

A „Hogyan?” kérdésre már megvan a válasz, de az sem mindegy, hogy mikor teszed meg. A bőség vázádat a Kínai holdújévet követően érdemes elkészítened, amely január 21 és február 21 közé esik.

Induljon a gazdagodás és a sikeres takarékoskodás!

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix