Barion Pixel A nap tízmilliós ereje és amit arról tudni érdemes – Coloré

A nap tízmilliós ereje és amit arról tudni érdemes

2021. 10. 04.

Ha arról informálódsz, hogy ma tízmilliószoros nap van, akkor tudod, hogy az mit jelent? Azzal is tisztában vagy, hogy milyen hatással lehet rád?

A Nap és a Hold két olyan égi tünemény, amelyre mindig is csodálkozva tekintett az emberiség és nagyobb, emberfeletti energiákat sejtett bennük. Egyáltalán nem tévedtek nagyot, és azóta már tudjuk, hogy tényleg milyen erőkkel rendelkeznek. Még nagyobb hatalmat sejtünk a Nap mögött, amikor azt halljuk vagy olvassuk, hogy tízmilliószoros nap közeledik. Ezzel az információval évente többször is találkozhatunk, de kérdések is felmerülhetnek ezzel kapcsolatban: Miért olyan jelentős a tízmilliószoros nap? Valamiféle babona ez? Szerencsét vagy szerencsétlenséget remélhetünk ilyenkor?

Tízmilliószoros nap eredete

A tibeti szerzetesek négy ilyen tízmilliószoros napot határoznak meg egy évben a tibeti naptár alapján. Ezeket a napokat másképpen Dharmacsakrának is nevezhetjük. A buddhista hagyományokat követve a Nagy Buddha-napok az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján vannak. Ezek Buddha fejlődéséhez és megvilágosodásához kapcsolódó ünnepnapok.

A nap tízmilliós ereje és amit arról tudni kell
Kép forrása: Pixabay

Az első holdhónap 15. napja

Buddha 15 napon át csodákat tett és mutatott, amelyek arra inspirálták az embereket, hogy Dharma tanait kövessék. Ilyenkor gyertyákat készítettek növényi olajokból és vajból, azokat meggyújtották és fényük mellett emlékeztek arra, hogy milyen csodákat tett Buddha.

A negyedik holdhónap 15. napja

Buddha 35 éves korában világosult meg Bodhi fája alatt, vagyis a megvilágosodás ünnepe ez. Emellett ez a tízmilliószoros nap a buddhizmus születése is.

A hatodik holdhónap 15. napja

A csodás igazság napjaként tartják számon, amikor Buddha megtanította követői számára a Négy Csodálatos Igazságot, a buddhista tanítások alapjait és először forgatta meg az imakereket. Az imakerék ünnepét is jelenti.

A nap tízmilliós ereje és amit arról tudni kell
Kép forrása: Pixabay

A kilencedik holdhónap 15. napja

Ez az év utolsó tízmilliószoros napja. Ekkor emelkedett mennybe Buddha, és tanításokat adott az isteneknek, valamint megköszönte édesanyjának a Szamszárából való szabadulását.

Az idei év utolsó tízmilliószoros napja október 27-én lesz. Ezeken a napokon pozitív és negatív cselekedeteink ereje is tízmilliószorosára erősödik fel, ezért érdemes ennek tudatában létezni. Hatékony lehet a meditáció, a pozitív gondolkodás. Vigyázzunk a környezetünkre, a körülöttünk lévő embertársainkra, az állatokra és a növényekre is. Fejezzük ki a szeretetünket, mutassunk együttérzést és bocsássunk meg magunknak, másoknak is.

Borítókép forrása: Pexels