30 fok is lehet szeptember első hétvégéjén

2023. 09. 01.

Bár beköszöntött a szeptember, az időjárás nem vált egyből ősziesre!

Ma reggel, szeptember első napján napsütésre ébredhettek az iskolások, s ez így is marad: csupán kevés fátyol-és gomolyfelhő vonulhat át az égen. Számottevő csapadékra nem kell számítani, legfeljebb egy-egy záporra kell készülnünk. A hőmérséklet napközben 23 és 29 fok között lesz.

Szombaton az északi tájakon felhős lehet az ég, másutt legfeljebb csak elszórtan mutatkozhatnak felhők az égen. A hőmérséklet a hajnali órákban 10-16 fok lesz, ám a nap gondoskodik a gyors felmelegedésről. Bár északon intenzíven tapasztalhatunk gomolyfelhőket, legfeljebb kevés esőt hozhatnak. A hőmérséklet 25 és 30 fok között lesz – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap reggel egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Nappal is marad a felhős ég, és országszerte számíthatunk, csapadékra. Az északnyugati szél olykor erős lehet, ennek ellenére a hőmérséklet nappal 28 fokig is felmehet.

Hétfőn nem kell számítanunk esőre, sok napsütés fogad majd bennünket. Az északi szél erős lesz, de a hőérzetünket nem fogja jelentősen rontani: hajnalban 10-15, nappal 22-28 fok várható.

Nyitókép forrása: Pixabay