Barion Pixel Őszt hoz magával a november – Coloré

Őszt hoz magával a november

2022. 11. 01.

Vége az októbernek, és vitte magával az indián nyarat is. Novemberben elkezdődik az igazi őszi időjárás, rögvest egy hidegfronttal!

Szerdán ködös reggelre ébredünk. A kabátot ne hagyjuk otthon, hiszen reggel 6 és 11 fok közötti hőmérséklet várható, és délután sem megy 18 fok fölé. Napközben borult lesz felettünk az ég, és kisebb esőt is fog szórni magából, úgyhogy esernyőt is érdemes bekészíteni – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Csütörtökön is hasonló időre ébredünk: köd- és párafoltokat láthatunk. Nappal felhős égre számíthatunk, de csapadék nem valószínű. Nappal a legalacsonyabb várható hőmérséklet 13 fok körül lesz, a legmelegebb pedig 18 fok körül. Öltözzünk rétegesen, hiszen a szél felerősödik, jelentősen rontva hőérzetünkön!

Pénteken ismét felhős lesz az ég, záporral és zivatarral, különösen a Dunántúlon. A szél is megélénkül, így korántsem fog olyan kellemesnek érződni a 20 fokos várható maximum hőmérséklet.

A hétvége első napján nem lesz kirándulóidő, ugyanis sok helyen várható eső, különösen az ország nyugati területein. Vasárnapra a csapadékzóna elhagyja az országot, felszakadozott felhőzetet hagyva maga után, ám a legmagasabb hőmérséklet nem fogja elérni a hét többi részében tapasztaltakat.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix