Barion Pixel Megan Thee Stallion a mentális egészség mellett kampányol: „Rendben van, ha nincs rendben.” – Coloré

Megan Thee Stallion a mentális egészség mellett kampányol: „Rendben van, ha nincs rendben.”

2023. 09. 28.

A hírességek szavai nemcsak gyorsan, de hatékonyan eljutnak a rajongókon túl másokhoz is. Nem véletlenül használják fel, hogy egy-egy nagyon fontos ügyben ismert emberek szóljanak az emberekhez. Ezúttal Megan Thee Stallion kampányolt a mentális egészség mellett.

A Megan Jovon Ruth Pete néven született amerikai rapper, énekesnő és dalszerző Megan Thee Stallion vált ismertté és háromszoros Grammy-díjas előadóként nagy rajongótáborral rendelkezik. A mentális egészség védelme érdekében szólalt meg.

Mentális egészség: bátorítás, empátia, szeretet

A Size the Awkward elnevezésű kampányban szól az emberekhez, főképp a fiatalokhoz. Arra kéri őket, hogy figyeljék meg barátaikat, szánjanak időt a velük való beszélgetésre. Lehet, hogy nagy bajban van valaki körülöttük, csak nem figyelnek arra időben vagy kellően. A mentális egészség fontosságára, a mentális betegségek miatti megbélyegzés elkerülésére kívánja így felhívni a figyelmet.

Az első lépés a probléma felismerése, valamint beismerése.

Rendben van, ha nincs rendben.

– hangoztatja Megan Thee Stallion.

Nem kell ahhoz sem szakértőnek, sem szakembernek lenni, hogy felismerjük, valakinek szüksége van segítségre. Ami szükséges, az a barátainkra, családtagokra való figyelem, hogy időben érkezhessen akár a külső segítség. A rapper dalaival is megszólítja rajongóit, olyat is, aki a mentális gondokkal küzd. A mentális egészséggel kapcsolatos megbélyegzés lehet ugyanis az egyik nagy akadály a segítségnyújtásban.

Megan Thee Stallion
Amerikában az elmúlt 15 évben megnőtt a 10-24 év közötti fiatalok öngyilkossági aránya. Megan Thee Stallion a mentális egészség fontosságára hívja fel a figyelmet / Kép forrása: Jeff Kravitz / Contributor / Getty Images

A kampány célja az, hogy felhívják a figyelmet, a mentális egészség fenntartásában nagyon nagy szerepe van a családnak és a barátoknak. A fiatalokat fel kell világosítani azon a téren is, hogyan ismerhetik fel a jeleket, hogy bajban van egy kortársuk, barátjuk. A támogatás, az odafigyelés, a mások segítése hatással lehet az érzelmi jólétre és az öngyilkosság megelőzősőre.

Nyitókép forrása: KatarzynaBialasiewicz / Getty Images
/egeszseg/test-es-lelek/mentalis-egeszseg-kampany/