Mellplasztika szülés után – mik a lehetőségek?

Egy anya életében a legmeghittebb pillanatok egyike, amikor szoptatja a gyermekét. Hihetetlenül erős, semmihez nem hasonlítható kötődés alakul ki a kisbaba és édesanyja között, ami erőt ad a következő évekre is. A szoptatás maga a csoda, csak egy baj van vele: a mellünknek bizony nem tesz jót.

A Plasztika Esztétika független döntéstámogató portál szerint sok páciens arról számol be, hogy azt gondolta, neki sohasem lesz mellplasztikára szüksége, de ez sok esetben megváltozik a szoptatás végére.

A szoptatás végeredménye az esetek nagy többségében üres, petyhüdt mellek, amik sajnos csak árnyékuk az eredeti feszes, telt formának. Van megoldás: a mellplasztika, bár a várható eredmény attól függ, milyen volt a kiindulási állapot, és milyen a szoptatás utáni végeredmény.

mellplasztika
A mellplasztika sokat segíthet / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Ilyen volt, ilyen lehet

Amikor a feszes és kerek B-kosaras mellből A-kosaras mell lesz, nincs megereszkedve, csak nagyon üres. Ilyenkor a saját zsíros feltöltés vagy kisebb implantátum behelyezése lehet a megoldás. Az, hogy ilyenkor milyen formájú vagy profilú implantátumot helyeznek be, a kívánt eredménytől függ. A természetes eredeti állapot eléréséhez vagy az anatómiai, vagyis csepp alakú implantátum javasolt vagy kerek implantátumból egy alacsonyabb moderate + profil.

Vegyük azt az állapotot, hogy szülés előtt C-kosaras volt a mell, és közepesen feszes melltartóban, és anélkül is elégedett volt vele az adott személy. Most üresnek érzi, szinte csak a bőr maradt, és sokkal lejjebb ereszkedett, mint amilyen korábban volt.

Van olyan eset is, hogy már szülés előtt sem volt tökéletesen elégedett a melleivel az illető, de nem érezte úgy, hogy vállalkozna műtétre. Sokan amúgy is azt mondták, szülés után majd nagyobb marad a mell. Sajnos nem így történt, de lógósabb és üresebb lett. Ilyenkor a mellfelvarrás lehet a megoldás, amelynek során csak a melleket helyezik pozícióba, azaz visszakerülnek oda, ahol a „helyük” lenne.

mellplasztika
Jól látható a különbség / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Plusz kérdések

Mint minden beavatkozás típusnál, úgy a mellplasztikai eljárásoknál is felmerül jó pár kérdés. Megválaszolunk néhányat a leggyakoribbak közül.

Az anya vállalhat gyermeket a beavatkozás után. A szoptatásról sem kell lemondani, de fontos tudni, hogy valószínűleg megint vissza fog állni a nem kívánt állapot, és újabb műtétre lehet szükség. Így ha tervez gyermeket, és azt rövid időn belül, akkor várjon még a műtéttel!

Hegek minden esetben lesznek. Ha csak implantátum beültetése szükséges, akkor valószínűleg az áthajlási redőben fog elhelyezkedni a heg, de kérhető a hónalj vagy a mellbimbóudvar felőli behelyezés is.

Az eredmény a gyógyulás után hosszú távon tartós, abban az esetben, ha nem ingadozik a testsúly – ez van ugyanis a legrosszabb hatással az eredményre. Az öregedés folyamatát sem állítja meg a műtét, így a szövetek természetes öregedése, és ezáltal a megereszkedés, az idő előrehaladtával normális.

A témáról bővebben a BellaCafe.hu cikkében olvashatsz.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk