Barion Pixel 7 érdekesség a fogfehérítő csíkokról (x) – Coloré

7 érdekesség a fogfehérítő csíkokról (x)

2023. 01. 01.

A hibátlan, egészséges fogsor sokak vágya.

Életmódunk és szokásaink együttesen hatnak fogaink állapotára, aminek eredményeként rengetegen szenvednek attól, hogy fogaik egészségesek ugyan, de nem elég fehérek. Pedig a ragyogó mosoly korunk legfontosabb kiegészítője, ami tükrözi viselője ápoltságát, öngondoskodását. Ahhoz, hogy nevetéskor ne kelljen szégyenkezve elfordítani a fejünket, vagy azonnal a szánk elé kapni a kezünket, ma már nem kell feltétlenül a fogorvosi rendelő állandó látogatójává válnunk. De mire ügyeljünk, ha az otthoni fogfehérítéssel szeretnénk elérni a kívánt eredményt?

Biztonságos a fogfehérítő csíkok használata?

Sokan tartanak attól, hogy fogaik szerkezete károsodik, ha nem megfelelő eljárást választják a fehérítésre. A fogfehérítő csíkok viszont olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket a fogorvosok a professzionális fogfehérítés során is használnak, ezért biztonságosan alkalmazhatóak otthon is. Éppen ezért nem kell tartanunk attól sem, hogy egészségügyi gondokkal járna, ha véletlenül lenyelnénk egy darabot. Ha elbizonytalanodnánk, érdemes a fogorvosunk segítségét kérni, jóváhagyásával biztosan megfelelő terméket választunk.

Hogyan használjuk a fogfehérítő csíkokat?

A fogfehérítő csíkok használata biztonságos, de évente egynél több alkalomnál nem javasolt a kezelés. A csomagolások részletes használati útmutatót tartalmaznak, de kiegészítésként akár online is tájékozódhatunk a pontos alkalmazási technikáról.

Milyen gyakran használjuk?

A fehérítő csíkokat naponta egyszer kell alkalmazni, legjobb este, lefekvés előtt feltenni őket. Ennek az az oka, hogy éjjel nem iszunk, eszünk, így a fogainknak marad ideje a fehérítés utáni regenerálódásra.

Miért ne fogmosás után közvetlenül alkalmazzuk?

Rögtön fogmosás után nem javasolt a fehérítő csíkok használata, hiszen ilyenkor érzékenyebben reagálhatnak a fogaink. Miután eltávolítottuk a csíkokat, néhány perc elteltével már megmoshatjuk a fogunkat. Érdemes azt is tudni, hogy a fehérítő csíkok alkalmazásakor megnövekedett nyálmennyiség nem befolyásolja a hatás minőségét.

Terhes és szoptató nők használhatják a fogfehérítő csíkokat?

Általánosságban elmondható, hogy a terhesség alatt és közvetlenül a terhesség után sem ajánlott a fogfehérítés — a terhességi fogágybetegségek miatt. Fontos azonban, hogy ilyenkor is egyénenként eltérő állapotban vannak a fogak, ezért érdemes szakértői tanácsot kérni a fogorvosunktól, hogy aktuálisan alkalmas e a fogsorunk a kezelés alkalmazására.

Hány csomag fehérítő csíkra van szükség a látványos eredményhez?

Egyénenként eltérő, hogy a kívánt a végeredményt milyen gyorsan sikerül elérni. Többeknek elég egyetlen doboz fehérítő csík ahhoz, hogy a vágyott eredmény megszülessen.

Mi történik, ha kimarad egy nap a kezelésből?

Semmilyen negatív hatással nem lesz a folyamatra, ha kihagy egy napot, sőt, ha érzékenyek a fogai, javasolt is az 1-2 napos szünet. 3-5 nap után már látható a kezelés hatékonysága, így ennyi ideig érdeme egyhuzamban használni, de ezután már beiktathatóak a pihenőnapok is.

Borítókép forrása: istockphoto.com

/egeszseg/test-es-lelek/fogfeherito-csikok-x/