Barion Pixel Straumann implantátum: tartós megoldás a fogpótlásra (x) – Coloré

Straumann implantátum: tartós megoldás a fogpótlásra (x)

2022. 07. 09.

Sok ember életében érkezik el az idő, hogy fogpótláson kell gondolkoznia – segítünk abban, hogy milyen implantátumot érdemes választani.

A hiányzó fogak pótlásának az egyik legmodernebb és legesztétikusabb módszere a fog implantátum. A fogpótlási kezelés előnyei szerteágazóak: tartós megoldást nyújt, könnyen ápolható, nem szükséges lecsiszolni a fogakat, nem vezet csontvesztéshez és idegentest érzéshez a szájban. Ha fogpótlás előtt állsz és bizonytalan vagy, milyen implantátumot érdemes választani, akkor ez a cikk neked szól! Posztunkban a világ vezető fogászati implantátum gyártójának termékeit ismerheted meg.

implantátum
Forrás: Freepik

Mi az a fog implantátum?

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint egy átlagos magyar felnőtt szájából mintegy 10 fog hiányzik. A nemzetközi összehasonlításban is soknak minősülő szám mögött elsősorban az elégtelen dentálhigiéniai szokások állnak. Szerencse, hogy a hiányzó fogak pótlására számos kezelési módszer áll rendelkezésre. A hagyományos fogpótlásoknál modernebb és tartósabb opciót jelent a fog implantátum. De mit is takar pontosan ez a kezelési mód? Mutatjuk!

A fogbeültetés alkalmával a hiányzó fogak helyére implantátum kerül. A fogpótlás általában titán anyagú, amely biokompatibilis, így nem okoz krónikus gyulladásos reakciót a szervezetben. Az eredeti foghoz hasonlóan illeszkedő pótlás természetes megjelenésű és tartós. A biztonságos kezelés alkalmas akár az egész állkapocs fogazat és foghely pótlásra is.

Fog implantátum vs. hagyományos fogpótlás: mit érdemes választani?

A szakemberek és páciensek többsége egyetért abban, hogy a fog implantátum jelenti az optimális fogpótlási kezelést. Ezt támasztja alá egy tízezer páciens bevonásával készült németországi kutatás is, amely az alábbi megállapításra jutott:

  • A fogimplantátumot választott páciensek 66%-a rendkívül elégedett volt, míg 33%-a elégedett.
  • A hagyományos fogpótlást választók 44%-a volt rendkívül elégedett, míg 44%-a elégedett volt.

A kutatásban résztvevő személyek közül a fogbeültetést választók voltak elégedettek a kezelés eredményével. A nagyobb fokú elégedettség nem véletlen. A hagyományos fogpótlással szemben, számos egyedi előnnyel rendelkezik a fog implantátum:

  • százszázalékosan pontos és komfortos illeszkedés,
  • akár élethosszig tartó fogpótlás,
  • állkapocscsont sorvadás megelőzése,
  • természetes megjelenés,
  • fogászati híd használatakor nem szükséges a környező fogak lecsiszolása.
implantátum
Forrás: Freepik

A Straumann implantátumok előnyei

Fog implantátum választáskor a kezelőorvosok gyakran több márka termékeit kínálják fel. Ilyenkor a szakmai szempontok mellett az egyéni preferenciák is szerepet játszanak a döntéshozásban. A svájci Straumann vállalat hosszú évek óta piacvezető a fogimplantátumok piacán. A cég több mint kétezer embert foglalkoztat, 6 gyártóegysége van az USA-ban és az EU-ban, valamint öt kontinensen értékesíti termékeit. A vállalat hatvan éve úttörő innovációkkal jelentkezik a fogászati implantátumok területén. Az alábbiakban a Straumann implantátum termékek előnyeit ismerheted meg!

#1. Tartósság

A bennmaradási arány azt indikálja, hogy a beültetett fogpótlások mekkora része marad bent tartósan a beavatkozás után. A Straumann implantátumok bennmaradási aránya 98,8%-os. Válaszd az akár élethosszig tartó fogpótlási megoldást! 

#2. Speciális csavarmenet

A prémium minőségű Straumann implantátumok anyaghasználata és dizájnja kiemelkedő. A speciális csavarmenettel rendelkező implantátumokat, akár a fogak eltávolítását követően azonnal beültethetik. 

#3. Tapasztalt gyártó

A vállalat több mint 60 éve aktív, az 1974 óta kifejlesztett implantátum rendszert számos neves fogklinika és implantológus fogszakorvos ajánlja. A sokéves tapasztalat, számtalan innováció és termékfejlesztés miatt a Straumann egyedülálló a piacon.

#4. Széles körű elismertség

Egy 2014-es felmérés szerint több mint 14 millió páciens rendelkezik beültetett Straumann implantátummal világszere. A szájsebészeken és pácienseken túl, a tudományos közösség is jelentős érdeklődést mutat az implantátumok iránt. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy az elmúlt 35 évben több mint 700 tudományos kutatás jelent meg a Straumann implantátumokkal kapcsolatban.

Dr. Németh Bálint szájsebész és fogszakorvos: a fog implantáció szakértője

Dr. Németh Bálint szájsebész és fogorvos több mint tizenöt éves gyakorlattal rendelkezik. Pácienseinek fájdalommentes kezelést kínál a legmodernebb anyagok és eljárások alkalmazása mellett. Amennyiben fog implantáción gondolkozol, keresd Dr. Németh Bálintot bizalommal!