Barion Pixel Így érjük el, hogy a gyerek ne féljen a fogorvostól! (x) – Coloré

Így érjük el, hogy a gyerek ne féljen a fogorvostól! (x)

2023. 02. 01.

Minden szülő rémálma, amikor a gyereket orvosi vizsgálatra kell vinni. Mindegy, hogy általános állapotfelmérésről, védőoltásról vagy barázdazárásról van szó, a kicsik gyakran félnek a fehér köpeny látványától.

Pedig nagyon fontos tudatosítanunk, hogy manapság a legtöbb modern fogászat Budapest környékén és szinte minden településen a lehető legkorszerűbb és legfájdalommentesebb megoldásokkal várja kisebb és nagyobb betegeit. Hogyan győzhetjük meg arról a legfiatalabb fogtulajdonosokat is, hogy a kedves doktornénik és doktorbácsik az ő javukat szolgálják?

Készítsük fel alaposan a vizsgálatokra!

Semmiképpen se “meglepetésként” ugorjunk be ellenőriztetni a tejfogakat! Óvjuk meg a kicsit a sokktól, és az időpont ismeretében már előre készítsük fel a rá váró egészségügyi programra. Beszélgessünk vele, hogy mi fog ott velük történni és miért van szükség a fogászati látogatásokra. 

Meséljünk neki saját élményeinkről!

Számoljunk be neki arról, hogy milyen beavatkozásra készülünk, mi is pontosan a fogászati héj, és hogyan segíthet fogaink egészségének megőrzésében a sérült fogainkat kiegészítő minőségi foghéj. Fogkőeltávolítás után is büszkén megmutathatjuk, mennyivel szebbek lettek a fogaink! 

Igy Erjuk El Hogy A Gyerek Ne Fljen A Fogorvostol Helvetic Clinics Colore.hu2
Forrás: canva.com

Kísérjenek el minket a kedvenc játékok is!

Az unalom elűzésére és a feszültség oldására tökéletes, ha a táskánkból előkerül egy pakli kártya, vagy egy szeretett mütyür. A kedvenc plüssállat pedig feltétlenül tartson velünk a nagy eseményre, hiszen támogatást adhat a kicsinek, illetve részt is vehet a vizsgálatokon! 

A látogatás után játékkal dolgozzuk fel az eseményeket!

Akár pozitív élményt tudhatunk magunk mögött, akár kicsit megszeppentre sikerült az első alkalom, mindenképpen foglalkozzunk a gyerek érzéseivel hazaérkezésünk után.

A feldolgozáshoz vegyük igénybe plüss barátaink segítségét: akár el is játszhatjuk, hogy mi vagyunk az orvosok és ártalmatlan barázdatömést hajtunk végre a kiselefántunkon. 

Borítókép forrása: canva.com