Barion Pixel Az eső elmossa a hétvégi strandolást – Coloré

Az eső elmossa a hétvégi strandolást

2023. 08. 03.

A hétvége sok esőt hoz, ezért ha strandolást terveztünk, érdemes módosítani a terveket!

Pénteken nyugat felől látványosan növekedni kezd a felhőzet, így a reggeli és délelőtti órákban a Dunántúlon és az északi országrészben élők már számíthatnak csapadékra. A szél mérsékelt lesz, és a hőmérséklet az éjszakai órákban is meleg, 15-22 fok között várható, nappal pedig akár 37 fok is lehet – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, és több hullámban várhatjuk csapadékot. Reggel 15 és 24 fok között lesz a hőmérséklet, napközben pedig 19-35 fokra készülhetünk. Főleg nyugaton kell hűvösebb időre számítani, a keleti régiókban élők pedig egyelőre nem sokat fognak érzékelni a lehűlésből. Ha a Balatonon vagyunk épp, érdemes bekészíteni pár társasjátékot, ugyanis valószínű, hogy a szálláson fogunk ragadni.

Vasárnap is folytatódik a felhős és csapadékos idő, eső, zápor és zivatar fogja váltogatni egymást. A szél országszerte erős, akár viharos lesz. A hajnali órákban 14 és 20 fok között lesz a hőmérséklet, nappal pedig nagy visszaeséssel számolhatunk, így a legmagasabb hőmérséklet még a keleti régióban is csupán 25 fok lesz.

Nyitókép forrása: Unsplash