Barion Pixel A nyár búcsúcsókja: 38 fok lesz augusztus utolsó hétvégéjén – Coloré

A nyár búcsúcsókja: 38 fok lesz augusztus utolsó hétvégéjén

2023. 08. 25.

Szokatlan módon, augusztus 20-a után is maradt a jó idő, és ezt érdemes kihasználni, mert a jövő hét elején nagyon visszavesz az időjárás!

Ma tőlünk északabbra hidegfront vonul végig, így hazánk északi tájain megnövekedhet a felhőzet. Csapadék viszont nem várható: legfeljebb északnyugaton lehet némi zápor, zivatar. A Dunántúlon és a fővárosban megélénkül a szél, és ez jót is fog tenni hőérzetünknek, ugyanis akár 36 fokot is mérhetünk a mai napon!

Szombaton sok lesz a napsütés, csupán az ország északi és északnyugati, valamint dunántúli tájain lesz intenzívebb a gomolyfelhő-képződés. Itt helyenként számíthatunk csapadékra, és ilyenkor a szél is megerősödhet. A hőmérséklet az éjszakai órákban sem megy 18 fok alá, nappal pedig 29-37 fokra számíthatunk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap is folytatódik a túlnyomóan napos idő. Megint csak az északnyugati tájon élők számíthatnak némi esőre, de máshol nem valószínű a csapadék. Országszerte élénk lesz a szél, de a hőmérséklet meglehetősen magas, 32 és 38 fok közötti lesz.

Jövő hét elején is folytatódik a meleg, még hétfőn is 35 fokot mérhetünk, ám keddtől jelentősen, akár tíz fokkal is csökkenhet a hőmérséklet, így a frontra érzékenyek számíthatnak fejfájásra és rossz közérzetre.

Nyitókép forrása: Pixabay
/egeszseg/test-es-lelek/a-nyar-bucsucsokja-augusztus/