A lelki társak tudománya

A spirituális társ sokban hasonlít a lélek pszichológusához, aki támogat téged a saját utadon.

Zavarba ejtő számú lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik spirituális útmutatást keresnek. Az online keresés során változatos kifejezések jelenhetnek meg, beleértve a spirituális vezetőt, a lelki tanácsadót, a lelki társaságot és a spirituális útmutatót.

Bár könnyű eltévedni ezek között, Seifu Anil Singh-Molares tiszteletes ezeket a kifejezéseket gyakran félrevezetőnek tartja. Ügyvezető igazgatója annak a 31 éves nonprofit szervezetnek, a Spiritual Directors International (SDI) szervezetnek, amelyet „a lelki gyakorlatoknak szentel és hiteles lelki társulattal” jellemez.

Egy spirituális tanácsadó, lelki társ vagy spirituális igazgató szerinte „a lélek pszichológusa. Olyan emberek, akik segítenek megtalálni az igazságot, bárhogy is definiálnád – istenség, világegyetem, Isten, Brahman, lelki függetlenség, természet és virágok stb. ” De egy olyan cím, mint a spirituális vezető, „hatalmi egyensúlyhiányra utal, ahol valaki megmondja, mit kell tenniük másoknak”. A terminológia szerinte „elsősorban a katolikus egyházon keresztül jön, de az elmúlt 50 évben szélesebb körben elfogadták a katolicizmuson és a kereszténységen kívül is. “

A különbség a spirituális társ és a pszichológus között az, hogy bár mindkettő segíthet a mentális egészségi problémákkal küzdő személyeknek, a spirituális társ egyedüli célja az, hogy támogasson téged lelki utadon. Az olyan problémák, mint a trauma, a depresszió és a szorongás, akadályt jelenthetnek ezen az úton, de nem ezek az elsődleges okok, amelyek miatt valaki elsősorban társat keres.

A kihívást jelentő rész az online szűrés a potenciális szolgáltatók között, a hitelességet tanúsító követelmények védőháló hiánya, vagy hogy nincs igazi spirituális társakat elismerő irányító testület. Maga az SDI folyamatos vitát folytatott arról, hogy legyen-e hitelesítő testülete, de jelenleg nincs olyan tanúsítási folyamat, hogy valaki SDI-tag lehessen. Morales elmagyarázza: „A nyugati hagyományon kívül nagyon nehéz eligazodni.” Ehelyett azt javasolja az egyéneknek, hogy kellő gondossággal keresgéljenek, hogy a lelki társaik jól képzettek legyenek. “Győződj meg arról, hogy az illető nem hittérít, és tényleg megpróbál segíteni a saját utadnak megtalálásában.” Singh-Molares hozzáteszi: a jó társ tiszteletben tartja, hogy saját egyedi utad van, és segít kitalálni, mi a te igazi szellemiséged. A legtöbb segítő ingyenes 20 perces foglalkozást végez, hogy megnézze, ki a jó parti. Ellenőrizd a referenciákat illetve az iskolai végzettséget.

Kép forrása: pexels.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jason Derulo máris szakított – Ez lehetett oka