Ha nem vagy egy konyhatündér, mégis szeretnéd elkápráztatni az utolsó percen bejelentkezett vendégeket valami finom, friss házi sütivel, ami akár nassolnivalóként is megállja a helyét, akkor ez a gyorsan összedobható sajtos-köményes rúd mindig jó választás. Jó hír, hogy nem lehet elrontani!

Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- só
- 1 db tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- kömény
Elkészítés
Egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tejfölt és a sütőport, ízlés szerint sózzuk, majd jól összedolgozzuk és összegyúrjuk. A tésztát kb. 8-10 mm vastagságúra nyújtjuk.
A tészta tetejét bekenjük a felvert tojással, egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot és végül a köményt. Egy éles késsel vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp: Érdemes rögtön dupla adaggal számolni, mert nagyon gyorsan el tud fogyni!