A diós tészta az egyik legegyszerűbb étel, mégis az egyik legfinomabb. Minimális hozzávalókkal isteni finomságot varázsolhatunk az asztalra.
A diós tészta nemcsak mennyei édesség, hanem igazi vitaminbomba is, mely elsősorban a diónak köszönhető! Ez a gyümölcs rendkívül gazdag A- és E-vitaminokban, emellett pedig magnézium- és káliumtartalma is magas. Immunerősítő szerepe sem vitatott, emellett pedig segít a koncentrációban, és az agyműködésünket is támogatja.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 20 dkg dió
- 12 dkg porcukor
- 500 gramm szélesmetélt
- só (ízlés szerint)
Így készül a diós tészta:
Elsőként némi sóval felforralom a vizet a tésztának, majd ha forr, beleteszem a tésztát, és nagyjából tíz perc alatt megfőzöm. Amíg készül, a megtisztított diót ledarálom. Aki úgy szereti, bátran hagyhat nagyobb darabokat is a dióban, de a nagy részét daráljuk porrá! A kész diót összekeverem a porcukorral. Ha megfő tészta leszűröm, majd a Keveremkavarom tippje alapján meglocsolom egy kevés olajjal, hogy ne tapadjon össze.
A diós porcukrot azonnal összekeverem a forró tésztával, hogy a cukor ráolvadjon a tésztára, és teljesen bevonja.
Forrón tálalom, egy kis lekvárt kínálok mellé, hogy szaftosabb legyen.
Készítsd házi tésztából!
A házi tésztával készült tészta-alapú ételek sokkal ízletesebbek és tartalmasabbak. Nem ördöngösség az elkészítése, csupán két dologra van szükség hozzá: lisztre és tojásra. Sokat segít, ha van nyújtógépünk, de anélkül is elkészíthető akár a szélesmetélt is! Korábbi cikkünkben videón is megmutattuk, hogyan készül a házi tészta.