Így április végén az emberben megfogalmazódik, hogy lassan jön a nyár, ideje lenne tenni valamit az ideális alakért, de nem túl nagy áldozatok árán. Tökéletes ehhez ez a rozslisztből készült diétás palacsinta!
Hozzávalók:
- 195 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt
- 4 nagy tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 evőkanál Vénusz olaj
A töltelékhez:
- 250 gramm túró
- 1 kanál tejföl
- fahéj
- nádcukor
Így készül a diétás palacsinta rozslisztből:
Elsőként összekeverem a tészta hozzávalóit: a rozslisztet, a tojásokat, a tejet, az ásványvizet és az olajat, majd sóval ízesítem. Keverésnél ügyelek rá, hogy ne keverjem túl a tésztát! Sütés előtt érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy a liszt összeálljon a többi hozzávalóval!
Egy serpenyőt enyhén kikenek olajjal, és megsütöm benne a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverem a túrót és a tejfölt, majd ízesítem a fahéjjal és a nádcukorral. A Mesterszakács azt javasolja, hogy bátran használjunk a palacsinta tésztájába laktózmentes tejet, ahogy a töltelékbe is laktózmentes túrót- és tejfölt.
Természetesen ha a túrós töltelék nem a kedvencünk, megtölthetjük a palacsintákat lekvárral, krémtúróval és kakaóval is.