Barion Pixel Itt az 5 perces málnafagyi, amit bárki könnyedén el tud készíteni – Coloré

Itt az 5 perces málnafagyi, amit bárki könnyedén el tud készíteni

2022. 07. 29.

Nem csalás, nem ámítás: ez a málnafagyi tényleg 5 perc alatt elkészíthető, ráadásul szuperegészséges, mindenmentes változatban is. Ez már nem ice cream, hanem nice cream!

A fagyikészítés nem tartozik a legegyszerűbb konyhai műveleteink közé – legalábbis eddig nem tartozott. Most viszont egy olyan málnafagyi receptjét hoztuk el, amit bárki könnyedén el tud készíteni, ráadásul nincs vele 5 percnél több munka.

A recept különlegessége, hogy ez a málnafagyi tej és cukor nélkül, azaz mindenmentes változatban is elkészíthető. De vajon milyen fagyi az, amiben nincs tej, mégsem szorbé? Banánból van, mégsem banánfagyi? Ez nem más, mint a fagylalt (ice cream) új szintje, a nice cream. Lássuk, hogy készül!

malnafagyi
Málnafagyi banánból / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Hozzávalók

  • 200 g banán
  • 60 g mirelit málna
  • 1 ek porcukor vagy porított eritrit
  • ½ vaníliarúd kikapart belseje
  • 100 ml tej vagy rizstej

Így készül a különleges málnafagyi

A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk. A karikákat egy tálcára tesszük és lefagyasztjuk. 

TIPP: Fontos, hogy ne dobozba vagy zacskóba, mert akkor tömbbé fagynának, és nehezebb lenne turmixolni!

Amikor a banánkarikák megfagytak, minden hozzávalót egy turmixba rakunk. A gyümölcsöket több körben 5-6 másodpercig aprítjuk. Így látni fogjuk, mikor lesz fagylalt állaga és elkerülhető, hogy elfolyjon. 

TIPP: Ha a meleg miatt kissé megolvadna, tegyük egy zárható dobozba és hagyjuk dermedni 1 órán át a fagyasztóban.

További egészséges finomságokért látogass el a Rita konyhája Facebook-csoportba.

Ha szereted a málnás desszerteket, akkor kóstold meg ezt a tortát is:

Habkönnyű, alakbarát málnakrémtorta

Ugyancsak gyorsan elkészíthető ez a habkönnyű, isteni finom málnakrémtorta. Ez is cukormentes, így akár diéta mellett is nyugodt lelkiismerettel fogyasztható. További pozitívuma, hogy képtelenség elrontani.