Barion Pixel 5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket – Coloré

5 isteni étel, ha újraélnéd a mediterrán nyári ízeket

2024. 08. 27.

A nyaralás végével sem kell lemondani a mediterrán örömökről, különös tekintettel arra, hogy otthon is elkészíthetjük azokat az isteni ételeket, amiket külföldön ettünk.

Ha Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban vagy Olaszországban jártál, biztosan több mediterrán ételt ettél, és az is bizonyos, hogy hiányoznak azok az ízek. Szerencsére otthon is elkészítheted őket, csak megfelelő helyet és lehetőséget kell találnod hozzá, hogy elfogyaszd, és visszahozd a nyári érzéseket!

5 mediterrán finomság

A mediterrán konyha rendkívül egészséges – mi sem mutatja ezt jobban, hogy hiába a sok tészta, kevés nagydarab olaszt vagy spanyolt látni. Ennek oka, hogy sok húsfélét esznek, különös tekintettel a tenger gyümölcseire, valamint a zöldségekre és a gyümölcsökre. Hódolnak azért a dolce vitának, ezért hoztunk egy édességet is a receptek közé, valamint egy magyar finomságot, mediterrán módra.

Dinnye-gazpacho

A gazpachót ismerjük: zöldségek összevágva, levessé turmixolva. Ez azonban igencsak nyers tolmácsolása ennek a levesnek, annál is inkább, mert rendkívül sok mindennel variálható, így dinnyével is!

Hozzávalók:

  • kb. 500-600 g görögdinnye
  • 200 g kígyóuborka
  • 50 g lilahagyma
  • fél erőspaprika (elhagyható)
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítés:

A dinnyét kimagozom és felkockázom. Az uborkát meghámozom, szintén felkockázom, a hagymát meghámozom és apróra vágom. Az erőspaprika társaságában összeturmixolom a gyümölcsöt és a zöldségeket, egészen addig, míg sima nem lesz. Ekkor mehet hozzá a vörösborecet és a só, amikkel alaposan összekeverem. Kóstolom, és ha tetszik a végeredmény, alaposan lehűtöm, és fogyasztom. Igény szerint még sózható, borsozható.

A dinnye egészen új magasságokba repíti a gazpachót / Kép forrása: Sarsmis / Getty Images
A dinnye egészen új magasságokba repíti a gazpachót / Kép forrása: Sarsmis / Getty Images