Barion Pixel Öt szakácskönyv hírességek tollából és konyhájából – Coloré

Öt szakácskönyv hírességek tollából és konyhájából

2021. 06. 22.

Főzni sok mindenki tud és szeret is, szakácskönyvekkel pedig pont ezért Dunát lehetne rekeszteni. Ennek ellenére a hírességek körében mindig is népszerű volt ez a műfaj, hiszen viszonylag személyes, de mégsem túl intim megírni egy receptekkel teli könyvet. Lássuk, kinek a könyvébe érdemes belekóstolni!

Náray Tamás 

Náray
Forrás: Instagram/naraytamas

A jelenleg Spanyolországban élő divattervező nagy karriert futott be itthon a kétezres évek óta, két éve mégis úgy döntött, hogy elhagyja az országot és a divat világát is. Azóta festőként dolgozik és könyveket ír – többek között a receptekről. Tavaly jelent meg Utolsó reggeli Párizsban című kötete, melyek a Kedvenc francia süteményreceptjeim alcímet adta. Azonban Nárayt ismerve nem meglepő, hogy nemcsak a Charlotte vagy az almáspite receptjét olvashatjuk a könyvben, hanem mellette a francia divat világába is betekinthetünk. A könyv címe pedig Náray korábbi alkotására, az Utolsó reggel Párizsban-ra utal.

Pokorny Lia

Pokorny Lia
Forrás: XXI. század kiadó

A színésznő rendkívül környezettudatosan él, többek között például a 10 millió Fa nagykövete, és ezt a felfogását tükrözi szakácskönyve is, mely a Holnapra is marad címet viseli. A receptgyűjteményében található ételek amellett, hogy egészségesek és finomak, fenntarthatóak is. “Gasztrosztárvendégek” is bőven akadnak a könyvben, például Főzelékes Feri vagy épp a Vegán Hegylakó, és a kötet azoknak szól, akik szeretnének tudatosan tenni azért, hogy a Földet megóvják.

Stanley Tucci

stanley tucci
Forrás: northfoto.com

The Tucci Cookbook és The Tucci Table néven jelentek meg az amerikai színész receptkönyvei, akit az Éhezők viadalából, Az ördög Pradát viselből ismerünk a legtöbben. Vezetéknevéből is kitalálhatjuk, hogy olasz felmenőkkel rendelkezik, ilyen fogásokra számíthatunk a két kötetben is. Nemcsak tésztával vannak tele a könyvek, hanem levesekkel, különleges húsételekkel is, és nemcsak egy sima celeb-szakácskönyvről van szó, mert a világ híres séfjei (például Anthony Bourdain és Jonathan Waxman is) elismerően nyilatkoztak róla.

Snoop Dogg

Snoop Dogg Fashion Show Etam, At The Molitor Swimming Pool. March 3, 2015
Forrás: northfoto.com

Ősszel tölti be ötvenedik életévét Cordozar Calvin Broadus, Jr. akit a világ Snoop Doggként, a rapperként ismer. Életének fél évszázada alatt csinált már sok mindent, de szakácskönyvet biztos, hogy senki sem várt tőle – ezért ő írt egyet. Valószínűleg Martha Stewart volt rá ilyen hatással, és minden napszakra találunk benne recepteket és italötleteket is. A From Crook to Cook-ot leginkább “Csibészből szakács”-nak fordíthatjuk, és elég sokat mondó cím, meg kell hagyni. 

Antoni Porowski

antoni porowski
Forrás: northfoto.com

Aki rendszeres Netflix-fogyasztó, az valószínűleg találkozott már a Queer Eye (magyar fordításban Meleg szemmel) című makeover-realityvel. Ebben részről-részre öt stílusos srác – egy stylist, egy kultúráért felelős szakember, egy lakberendező, egy ápoltságért és a külsőért felelős szakértő és egy konyhaművészettel foglalkozó – alakítja át az adott epizódba benevezett férfit. Az ötös egyik tagja Antoni Porowski, kitalálhatjátok, hogy ő a szakács, és neki is jelent már meg receptkönyve, így nemcsak a műsorban nézhetünk meg tőle egy-egy fogást, amit megtanít az átalakítandó szereplőnek. 2019-ben az Antoni in the kitchen, idén pedig a Let’s Do Dinner debütált a könyvesboltokban.