Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Második helyezéssel zárta a március 23-24-én zajló Bocuse d’Or szakácsverseny hazai döntőjét a magyar csapat. Dalnoki Bence és Nyikos Patrik így ott lesznek a 2023-as lyoni világdöntőben.

Nem mindennapi teljesítménnyel zárta március 24-én a Bocuse d’Or hazai megmérettetését a magyar csapat – adta hírül a Magyar Turisztikai ÜgynökségDalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje, Nyikos Patrik commis, (segítő) a debreceni IKON Étteremből, a 2016-os győztes, Széll Tamás coach (a hazaiak koordinátora) és Szálló Szabina, a csapat elnöke mindössze 14 ponttal maradtak le az aranyérmes dán csapat mögött, így végül ezüstéremmel távoztak. Bronzérmet szerzett Norvégia, amit Svédország és Izland követ a sorban. Az alábbi videón az eredményhirdetés pillanatai láthatók.

Ahogy korábban írtuk, a Bocuse d’Or szervezői idén a burgonyát helyezték az események (és a tányérok) középpontjába: a versenyzők háromféle burgonyából, Coronadából, Anuschkából és Madisonból dolgozhattak az egyik tányéron, míg a hústál fő témájának az őzhúst jelölték ki. Dalnoki és Nyikos „Magyar Tavasz” elnevezésű kreációja Anuschka burgonyából és tavaszi zöldekből (konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított csiperke „szarvasgomba” és ropogós burgonya virág) készült. „Őz Budapest” fantázianevű hústáljuk középpontjába az őzcomb került kacsamáj „mozaik” gombákkal, boróka és tempura gyöngyökkel, őzgerinc és bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva. 

Bocus D'or ételkreáció
A “Magyar Tavasz” fantázianevű kreáció
Kép forrása: Lami Júlia

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint az idei mezőny rendkívül erős volt, tisztán látszik az a tendencia, hogy az újonnan érkező országok is nagyon komolyan veszik a felkészülést. Az eredmény egyúttal azt jelenti, hogy Dalnoki és Nyikos csapata fogja képviselni hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. Gratulálunk!

Borítókép forrása: Fónyad Orsolya

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Így épít a nemet mondás művészete – 3. rész