Barion Pixel Magyarország Cukormentes Tortája – Idén is egy igazi különlegesség nyert! – Coloré

Magyarország Cukormentes Tortája – Idén is egy igazi különlegesség nyert!

2023. 08. 01.

Ismét megrendezték a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyen egy makói cukrász tartolt!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyen idén egy makói cukrász, Lawal-Papp Zsófia brillírozott. A második helyet Novák Ádám és Csonka László, szegedi cukrászok, akik a ,,Tökmag málnával” neveztek, a harmadik díjat pedig Raffer Gabriella vihette el a ,,Randevú” című alkotásáért. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány fontosnak tartja, hogy felhívja cukrászok figyelmét arra, hogy növekvő igény mutatkozik a hozzáadott cukrot nem tartalmazó édességek készítésére.

Magyarország Cukormentes Tortája idén

Zsófia – akárcsak a verseny összes résztvevője– nem készülhetett akárhogyan, ugyanis a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött és jóváhagyott alapanyaglistából dolgozhatott.

A Kikelet frissítő harmóniájával hívogat. Zsófia egy csepp fekete tea köré álmodta meg a tortáját, amit áfonyával és éppen csak egy leheletnyi levendulával alakított tökéletessé. A tortában lévő piskóta gabonaliszt nélkül készült, így érezhetjük a mandulaliszt és a citrom kellemes ízét, míg a torta egészét egy fehércsokoládés mousse fedi be. A ,,Kikelet” ízében és színvilágában is a tavaszi jókedvet sugározza és a természet újjáéledését hirdeti, ami a díszítésben is visszaköszön.

A Kikelet lett idén az Ország Cukormentes Tortája / Kép forrása: Egy Csepp Figyelem Alapítvány  / PR
A Kikelet lett idén Magyarország Cukormentes Tortája / Kép forrása: Egy Csepp Figyelem Alapítvány / PR

Egy szelet ,,Kikelet” 236,8 kilokalória, és 11,8 gramm szénhidrát van benne, így a cukorbetegek számára is fogyasztható, illetve annak is, aki vigyáz a vonalaira, és fontos számára, hogy miből készül, amit fogyaszt.

Természetesen a Magyarország Tortája verseny sem maradt el, amit egy szigetszentmiklósi cukrász, Lakatos Pál nyert meg ,,Spicces füge respektus” fantázianévre hallgató kreálmányával. A név beszélő, ugyanis a füge zselé formájában szerepel a tortában, méghozzá tokaji aszúval ízesítve. A mandulalisztes alap egy lágy, sóskaramellás krémet kapott társául, valamint kakaóbabos diós-ropogóst. A tortát az akácmézes-fehércsokis ganache és a diós sablékorong koronázza meg.

Magyarország Tortáit augusztus 19-től kóstolhatjuk meg a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, de országszerte több cukrászdában is elérhetőek lesznek. A cukrászdák listája augusztus 17-től ezen az oldalon olvasható.

Nyitókép forrása: Egy Csepp Figyelem Alapítvány / PR